Нова дизайнерска дрога и наркотици, синтезирани в домашни условия с

...
Нова дизайнерска дрога и наркотици, синтезирани в домашни условия с
Коментари Харесай

Внимание, родители: Деца си правят дрога с препарат за отпушване на канали

Нова дизайнерска дрога и опиати, синтезирани в домашни условия с препарат за отпушване на канали и с киселина от батерия, цигари с марихуана, напръскани с препарат против хлебарки, за по-силно въздействие, са опиатите, които набират известност измежду младежите и децата, предизвестиха от полицията във Велико Търново.

Наркотичният чай набира все по-голяма известност, разяснява основен контрольор Костадин Костадинов, шеф на бранша за битка с проведената престъпност в регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи:

" Това е психоактивна примес за пушене. Много постоянно тютюн, елементарен чай или някаква друга растителна маса се напояват със синтетичен опиат JWH-018 от рода на канабиноидите ".  

Наркотичният чай се внася у нас от Югозападна Азия със соли за вана и даже с тор за цветя. Обработеният по този метод опиат води до несъразмерна психическа и физическа взаимозависимост, а пристрастяването е извънредно бързо – до две-три седмици.

" След към месец-два приложимост води до цялостна деградация на организма, нарушение на зрение, интелектуален спад, мощно занижено полово предпочитание, проблеми в дихателна, кръвоносна и отделителна система ".

Един грам марихуана на пазара на дребно е сред 15 и 20 лв., а доза от наркотичния чай е 50 лв., елементарно наличен, само че сложен за разкриване от управляващите, разяснява основен контрольор Костадин Костадинов:  

" Понеже спецификата на сместа – примерно чай от мента, си има съответна миризма, и това вещество по никакъв метод не може да бъде открито от наши кучета, в това число и апаратите за премерване на съществуване на опиати при ръководство на МПС не ги засичат тези опиати, при едни проучвания с полеви проби или с дрегери – индикаторите са нула ".

Наркотичният чай се хваща от използвалите го единствено с кръвен тест, само че всеобщо дрогираните с него водачи отхвърлят да дадат кръв.  

Все известен е и синтетичният метамфетамин. Може да се направи безпроблемно в домашни условия, а по този начин наречените " готвачи " е нужно да имат обикновени знания по химия, рецептите за пико изобилстват в интернет. Цената на грам пико е сред 60 и 80 лв., споделят служителите на реда. Проблемът е, че се забърква подръчно от всевъзможни токсини, разяснява старши контрольор Стоян Любомиров от Базовата научно-техническа лаборатория в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Велико Търново:  

" Не употребяват чисти артикули, което дава отражение на крайния артикул. При всичките производства на пико и всевъзможни типове ръчно направени даже чайовете и амфетамини никой не може да подсигурява какво е направено. Някой направил пико с разредител " Каналин " и киселина от батерия, въобще не знаем какво има вътре. Има и друга мода, за която съм чувал – да пръскат " тревата " с препарат за хлебарки, с вид мухозоли невропаралитични спрейове ".  Флаконите с " божествен газ " към момента са общодостъпни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР