Нова дирекция на Дирекцията за национален строителен контрол ще контролира

...
Нова дирекция на Дирекцията за национален строителен контрол ще контролира
Коментари Харесай

Нова дирекция в ДНСК ще контролира служителите, упражняващи строителен надзор

Нова дирекция на Дирекцията за народен строителен надзор ще управлява активността на лицата, упражняващи строителен контрол. Това планува признатият от Министерския съвет нов Устройствен устав на ДНСК. С измененията се покачва контролът в строителството за недопускане на осъществяване и въвеждане в употреба на градежи в нарушаване на Закона за устройство на територията със строителни артикули, които не обезпечават осъществяването на главните условия към градежите.

Дирекция „ Въвеждане в употреба и консултанти “ ще подкрепя началника на ДНСК при издаване на удостоверения или отвод от издаване на удостоверения за регистриране в регистъра за практикуване на активността „ съветник “, според Закона за устройство на територията, както и при осъществяване на неговите пълномощия за предварително преустановяване действието на издадените удостоверения. Новият Устройствен устав резервира общата бройка на ДНСК от 401 щатни бройки. От тях 351 щатни бройки са в профилираната администрация. В общата администрация се основават дирекциите „ Административно, осведомително и финансово- стопанско обслужване “ и „ Правна “ с общо 45 щатни бройки.

В профилираната администрация на ДНСК се основава и Главна дирекция „ Строителен надзор “. Към нея ще бъдат образувани 28 районни дирекции след преструктуриране на съществуващите сега 6 РДНСК с общо 28 отдела към тях.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР