Нова атака на телефонни измамници в област Пазарджик. За това

...
Нова атака на телефонни измамници в област Пазарджик. За това
Коментари Харесай

Ало измамниците се завърнаха в Пазарджик

Нова офанзива на телефонни измамници в област Пазарджик. За това оповестяват от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Пред Българска национална телевизия представителят на полицията Мирослав Стоянов заяви, че са засечени позвънявания към стационарни и мобилни телефони на възрастни и самотноживеещи хора в регионалния град и близки села. Схемата, който се употребява е класическа, само че с леки спомагателни вариации.

Измамниците в множеството случаи се свързват посредством стационарни домашни телефони с евентуалните си жертви и употребяват добре позната досега скица. Първоначално чужд се показва за полицейски чиновник, който е част от цялостен отдел или екип проверяващ телефонни измами.

Непознатият даже се показва с име и служба - комисар Петров, старши комисар Иванов и така нататък Той предизвестява жертвата, че е включена в листата на телефонните измамници и те скоро ще се свържат с нея. Докато трае диалогът мнимият служител на реда разпитва дали разполага с различен телефон, мобилен или стационарен. Не след дълго звъни другият телефон и се оповестява, че е станала страшна злополука. В мелето е потърпевш непосредствен, родственик, за неговото избавяне е нужна скъпа и незабавна интервенция.

Междувременно жертвата не е затворила първата слушалка, а от нея гласът на мнимият служител на реда успокоява обезпокоената жена, че всичко е под надзор. Уверява я, че деликатно наблюдават измамниците и скоро щели да ги заловен. За това „ комисарят” поучава жертвата да подготви наличните си пари или полезности. Те щели да служат като стръв на измамниците, да ги хвърли през прозореца на терасата или от вратата, а откакто заловят бандитите щели да и бъдат върнати.

От полицията молят жителите да бъдат бдителни, да не се поддават на позвъняванията на непознати, да не дават под какъвто и да е претекст парични суми или полезности на непознати даже в случай че се показват за служители на реда. При наличности на сходни позвънявания да позвънят на своите близки, като ги осведомят за случилото се или да подадат сигнал на телефон 112.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР