Нова акция започва главния прокурор Иван Гешев. В писма до

...
Нова акция започва главния прокурор Иван Гешев. В писма до
Коментари Харесай

Гешев с нова акция. Акули в бизнеса треперят

Нова акция стартира основния прокурор Иван Гешев. В писма до служебните министри на вътрешните работи Иван Демерджиев и на районното развиване и благоустройството Иван Шишков той изиска цялата налична информация за открити нередности при построяването и поддържането на пътища в страната.

Причината са изказвания в медиите за осъществени нередности при строителството и ремонта на автомагистрали и сектори от републиканската пътна мрежа, в това число Северната скоростна дъга и автомагистрала " Хемус ", оповестиха от прокуратурата.
-->
Държавното обвиняване желае наличната в Министерство на вътрешните работи и в Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ) информация да му бъде предоставена в най-кратък период. " Тя е от основна значимост и е определяща, с цел да може Прокуратурата на Република България да реализира пълномощията си за осъществяване на инспекции по реда на член 145 от Закона за правосъдната власт (ЗСВ), за формиране на досъдебни производства и осъществяване на ефикасни следствия по реда на Наказателно-процесуален кодекс ", показва Гешев в писмата до Демерджиев и Шишков.

От прокуратурата акцентират, че разкриването на закононарушения е работа Министерство на вътрешните работи, а то от своя страна трабва да уведоми навреме съответните нейни структури и да даде събраните данни или доказателства по открития в Закона за Министерство на вътрешните работи принцип на взаимоотношение (чл. 3, алинея 1, т.8).

От държавното обвиняване твърдят, че в случай че при разбора на събраната информация се открият данни за незаконосъобразни административни актове, Върховната административна прокуратура ще предприеме нужните дейности. При определяне на задоволително данни за осъществени закононарушения, материалите ще бъдат изпратени на способените прокуратури с оглед преценка за осъществяване на наказателна отговорност. Предвид значимостта на информацията за положението на пътищата, прокуратурата дава обещание да уведоми навреме обществеността за подхванатите дейности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР