Нов законопроект за съсловните организации на медицинските специалисти са изготвили

...
Нов законопроект за съсловните организации на медицинските специалисти са изготвили
Коментари Харесай

Манолова предлага нов закон за съсловните организации на медицинските работници

Нов законопроект за съсловните организации на медицинските експерти са изготвили омбудсманът Мая Манолова и екипът й. Законовите промени бяха измежду главните претенции на протестиращите медици, с които омбудманът се срещна през днешния ден. Те обявиха, че биха я подкрепили, в случай че се кандидатира за кмет на София, макар че тя и през днешния ден отхвърли да разяснява тематиката.

Преднината, която социолозите дават на Мая Манолова, в случай че се кандидатира за кмет на София, не се оказа предпочитана тематика за нея.
Мая Манолова - омбудсман на България: Социологически проучвания не разясня. Днес имам друга тематика, която е доста по-важна. Със сигурност е по-важна за 32 хиляди души в България. Става дума за медицинските експерти.
Самите експерти обаче не се въздържаха от коментар.

Мая Илиева - здравна сестра: Дори в случай че в миналото се кандидатирате, ние постоянно ще ви подкрепим, както вие нас.  "Маркет линкс " дава преднина на Мая Манолова за кмет на София
Повече от 2 месеца преди локалните избори и преди да са ясни претендентите за вота, изследване на "Маркет линкс " дава преднина на първия тур за омбудсмана...

И по този начин в дух на взаимна подготвеност за поддръжка стартира полемика. Медиците бяха единомислещи, че не желаят всички да са обединени под шапката на Българска асоциация на експертите по здравни грижи, а всяко здравно съсловие да има право на своя организация.
Бойка Анастасова - съпредседател на Асоциацията на физиотерапевтите в България: Колкото се препокриват проблемите ни, събрани в една асоциация БАПЗГ, толкоз са ни и разнообразни.
Така новият закон им дава самостоятелност.

Мая Манолова - омбудсман на България: Възможност за избор в коя организация да членуваш, задължителност на участието, тъй като става дума за контролирани специалности и условия, критерии за представителност на тези съсловни организации, защото те ще извършват и обществени функционалности.
Още идната седмица омбудсманът ще внесе законопроекта в Народното събрание. А по-късно медиците слагат ултиматум.

Мая Илиева - здравна сестра: На 11 септември излизаме на митинг пред Народно заседание и там ще останем, до момента в който не стартира разглеждането на този закон.
И прибавят, че битката за по-достойно възнаграждение също продължава.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР