Нов закон за футболното хулиганство ще бъде предложен за обсъждане,

...
Нов закон за футболното хулиганство ще бъде предложен за обсъждане,
Коментари Харесай

Нов закон за футболното хулиганство ще бъде предложен за обсъждане, решиха Радев и Кралев

Нов закон за футболното безчинство ще бъде препоръчан за разискване, взеха решение на срещата между тях министърът на вътрешните работи Валентин Радев и на младежта и спорта Красен Кралев. Той доста ясно ще разграничава правата и отговорностите сред обособените институции и е изработен по британски пример. Сред останалите дълготрайни ограничения са персоналната самостоятелна отговорност. Тя ще бъде засилена. Това е част от законодателните ограничения. 
Най-вероятно билетите ще бъдат поименни. Спешните промени в закона за футболното безчинство: нова разпоредба за сигурността на спортните уреди, условията към клубовете ще набъбнат - ще би трябвало да се слагат камери с висока резолюция и да се изградят за сигурност  Промените в Наказателен кодекс също  би трябвало да бъдат прегледани, само че единствено в случай че е належащо. И БФС ще бъде длъжен да промени наредбите, глобите си. Сред краткосрочните ограничения министър Валентин Радев уточни спомагателни камери, всички ще бъдат следени. Ще бъде засилено полицейското наличие преди значими спортни срещи, с цел да се лимитират до най-малко ексцесиите. Ще бъде засилено и претърсването на публиката преди влизането на спортните мероприятия.

Мерките идват, откакто по време на срещата ЦСКА - " Левски " полицайка, охраняваща публиката, беше ранена от бомбичка, хвърлена от една от агитките.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР