Нов закон в Тексас забранява на държавните университети да имат

...
Нов закон в Тексас забранява на държавните университети да имат
Коментари Харесай

Репресии и дискриминация: Спорен закон в Тексас разгневи хиляди студенти

Н ов закон в Тексас не разрешава на държавните университети да имат специфични стратегии в поддръжка на студенти от малцинствата и LGBTQ. Критиците споделят, че тези стратегии за многообразие, тъждество и приобщаване са дискриминационни и разделящи. Но доста студенти споделят, че са нужни. 

Това оповестява кореспондентът на Voice of America (VOA) , Деана Мичъл в своя репортаж от Тексас.      

Доскоро студентката Лиани Серано работи в Центъра за мултикултурно ангажиране, в студентския център на Тексаския университет в Остин. 

“Всеки може да влезе сега и да ни попита: „ Какво е това място? “ И аз не знам какво да им отвърна ”, разяснява Лиани Серано. 

Центърът бил и официалният дом на Африканската студентска организация - Latinx Community Affairs и други малцинствени студентски групи. Но учениците не знаят какъв брой дълго могат да продължат да употребяват пространството. 

Нов държавен закон не разрешава по този начин наречените DEI стратегии, ориентирани към възстановяване на многообразието, равнопоставеността и консолидираното на малцинствата и LGBTQ студенти. 

Губернаторът на Тексас Грег Абът приказва за този нов закон на неотдавнашна конференция, извършена от Тексаската фондация за социална политика. 

“DEI се употребява програмно за индоктриниране на нашите деца в нашите университети. Подписах закон, който не разрешава DEI в нашите университети тук, в щата Тексас “, споделя Грег Абът, губернатор на Тексас. 

Джаксън Пол е съпредседател на учебната група на Младите консерватори на Тексас. Той споделя, че DEI избира расата и идентичността пред заслугите и сее разделяне. 

“Чрез разделянето на всички на тези дребни групи, казвайки, че главната ви еднаквост се дефинира от вашата раса или пол и така нататък, те създаваха основата за изключителна среда “, разяснява Пол. 

Много студенти не са съгласни. Кефас Едет се трансферира от общински лицей в Хюстън предходната есен. Той споделя, че Центърът за мултикултурно ангажиране е мястото, където е намерил другари. 

“Това е място, където огромна част от чернокожата общественост се свързва. Наистина е просто извънредно такова пространство да бъде разрушено толкоз ненадейно “, разяснява той.  

Карма Чавес, ръководител на отдела по мексикоамерикански и латиноамерикански проучвания в Тексаския университет в Остин споделя, че този закон анулира десетилетия прогрес, реализиран от студенти. 

“Това бяха неща, за които студентите - преди десетилетия - се бореха настойчиво, тъй като желаеха място, където да се усещат удобно в кампуса ", разяснява той.  

Междувременно студентите не престават да упорстват центъра да бъде отворен. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР