Нов вид праисторически динозавър е открит от японските палеонтолози. Той

...
Нов вид праисторически динозавър е открит от японските палеонтолози. Той
Коментари Харесай

Откриха непознат вид динозавър

Нов тип праисторически динозавър е открит от японските палеонтолози. Той е от рода титанозавър и се е срещал на територията на днешна Япония преди 100 милиона години, предават международните осведомителни организации.

Кости от динозавъра бяха открити още през 2006 година в региона на град Тамба, при проучване на локален преподавател и негови възпитаници.

На мястото незабавно дойде екип от учени, които да проучат вкаменелостите в региона. Така скелетът на праисторическото животно беше събран и проучен от голям брой университети.

Заради нетипичната форма на костите експертите стигнали до извода, че става въпрос за античен гущер, принадлежащ към тип, който не е прочут към момента на палеонтолозите и го нарекли Tambatitanis amicitiae.

Тревопасните титанозаври са измежду най-внушителните сухоземни животни, обитавали в миналото Земята. Те доближават до четиридесет метра дължина и могат да наддадат до осемдесет тона. Динозавърът, който е открит в Япония обаче, е със относително по-скромни размери и е дълъг единствено петнадесет метра.

По случай откриването на новия тип праисторическо влечуго в японския град Тамба ще се организира специфична галерия, която ще бъде разполагаем на посетителите до края на месец октомври.

 Динозаври

Tambatitanis amicitiae не е единственият новооткрит тип от японските археолози. През 2009 година единадесет фосилизарани фрагмента, открити по-рано в японската префектура Ишикава, също бяха приети за остатъци от чужд до този миг тип динозавър.

Учените от Университета в Токио демонстрираха отчет за висок повече от метър динозавър пред интернационална академична конференция, където фосилите бяха оповестени за остатъци на нов биологичен тип.

По време на разкопките археолозите са намерили зъби, глава и част от гръбнака и крайниците на тревопасен динозавър, който се е движел изправен на задните си крайници.

По данни на учените влечугото е обитавало нашата планета през интервала Креда преди близо седемдесет милиона години. Вкаменелостите са открити през 1998 година край град Хакусан, който е посипан с остатъци от мезозойската епоха.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР