Нов вид наркотично вещество - MDMB- шмика, изключително популярно сред

...
Нов вид наркотично вещество - MDMB- шмика, изключително популярно сред
Коментари Харесай

Нов вид наркотично вещество води до фатален край

Нов тип наркотично вещество - MDMB- шмика, извънредно известно измежду младежите в страната, води до тежки последици за организма и даже до съдбовен край, предизвестяват от пловдивската полиция. Само за интервала от 2014 до 2016 година в страни от Западна Европа 29 души са намерили гибелта си след използването му, а случаите на тежки натравяния са повече от 50. Наркотикът може да бъде поръчан и по интернет.

Пловдив

Производството на най-разпространения сега наркотик- MDMB - шмика главно идва от Китай. Самата субстанция е без характерна миризма, която при приложимост се разрежда с ацетон.

Тодор Гарджев - шеф група „ Наркотици “ към Областна дирекция на МВР- Пловдив: Разграденото като течност вещество се напръсква върху билков чай – ментов. Така е наименуван на жаргон- чай. Напръсквайки тази субстанция, растителна маса, следствие се популяризира за пушене.
Опасното вещество си пробива път на пазара поради лесния достъп и най-малко три пъти по-ниската цена от цигара марихуана, да вземем за пример.
Тодор Гарджев - шеф група „ Наркотици “ към Областна дирекция на МВР- Пловдив: Цената е приблизително сред 3-5 лв., което е доста на ниска цена.
Новият тип дрога не оставя следи в урината, по тази причина съветът на експертите е да наблюдават реакциите и измененията в държанието на младежите:
Тодор Гарджев - шеф група „ Наркотици “ към Областна дирекция на МВР- Пловдив: Загуба на схващане, кома, обездвижване на крайниците, гадене. В страни от Западна Европа досега има над 29 смъртни случая от използването на това вещество.
От Общинския съвет по наркотични субстанции в Пловдив описват, че възрастта на младежите, използвали дрога за първи път, скоростно пада.
Галя Минчева - психолог към Общински съвет по наркотични субстанции: Докато преди години първите опити са били на 15-16 години, то в този момент сега статистиката демонстрира, че това стартира от 13, 14 години, като дори има и 12-годишни.

В Пловдив от началото на годината са арестувани над 30 дилъри на рисковото вещество, а хванатото количество е над кг и 800 грама.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР