Нов вид древна акула беше идентифициран по зъби, намерени в

...
Нов вид древна акула беше идентифициран по зъби, намерени в
Коментари Харесай

Нов вид древна акула със стъргащ зъб, идентифицирана в пещерата Мамут в Кентъки

Нов тип антична акула беше разпознат по зъби, открити в народен парк в Кентъки.

Зъбите са открити в Националния парк Mammoth Cave, който обгръща част от Mammoth Cave, най-голямата известна пещерна система в света, съгласно Националната паркова работа. В известие за вести от NPS се споделя, че „ няколко дребни зъба, сходни на лъжица, са открити в стена и таван на пещера “, до момента в който палеонтолозите са изследвали региона като част от настояща инвентаризация на палеонтологичните запаси, осъществена от Mammoth Cave и NPS. Палеонтологичната инвентаризация продължава от 2019 година и събира и разпознава фосили, открити в пещерата.

Сега изчезналата акула е разпозната като петалодонтна или „ с венчелистни зъби “ акула, сподели NPS, и е „ по-тясно обвързвана с модерна риба плъх, в сравнение с с други модерни акули и скатове “. Илюстрация на акулата демонстрира, че тя може да е имала необятни перки, съвсем като на склон.

сподели, че " непрекъснатите равномерни температури, бавните темпове на ерозия и отбраната от външни ерозионни сили " като дъжд, вятър и слънчева светлина са основали " идеални условия " за опазване на вкаменелости от акули и риби.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР