Нов вид бира под името Завръщането на краля ще бъде

...
Нов вид бира под името Завръщането на краля ще бъде
Коментари Харесай

Завръщането на краля: създадоха нов вид бира по случай коронацията на Чарлз III

Нов тип бира под името „ Завръщането на краля ” ще бъде пусната на пазара от идващия месец. Поводът е коронацията на Чарлз III.

От пивоварната в Уиндзор показват, че напитката е направена напълно от органични съставки и има мек златист цвят. Логото върху бутилката е взаимствано от фотография на Чарлз III, направена от портретиста Мартин Джесъп.

Пивоварната в Уиндзор не за пръв път основава
нов тип бира по кралски мотив.
Специална напитка беше пусната на пазара и във връзка сватбата на принц Хари.

В Лондон тече трескава подготовка за коронацията на 6 май. Макар и не толкоз обилна, колкото тази на неговата майка – починалата кралица Елизабет II, церемонията ще бъде изпълнена със символизъм. Източници от Бъкингамския замък настояват, че особено място в събитието ще заеме именитият „ Камък на ориста ”.

Блокът от червен пясък, тежащ 150 кг, е с размери 66 на 28 сантиметра. Той се употребява от епохи при коронацията на шотландските крале. През 1296 година крал Едуард Първи го отнася в Лондон, като камъкът се завръща в 700 години по-късно – през 1996 година. Оттогава е изложен в Единбургския палат.

Сега „ Камъкът на ориста ” ще се завърне в Уестминстърското абатство за коронацията на Чарлз III. За подготовките за събитието ще бъде употребена негова имитация, направена на 3D принтер.

Камила публично ще се титулова „ кралица “ след коронацията, заяви „ Дейли Мейл ”. Подходящо облечени в кралско синьо,
кралят и кралицата консорт позираха
за нов формален портрет. Публикувано бе и изображение на комплицирано илюстрираната покана, която ще бъде изпратена по-късно този месец на 2000 посетители.

Първата подсказка, че дългогодишната фантазия на краля брачната половинка му да бъде коронясана за кралица паралелно с него, най-сетне ще бъде осъществена, пристигна от формулировката на самата покана: „ Коронацията на техни величества крал Чарлз III и кралица Камила “.

Попитан за купата в поканата, почитан кралски асистент удостовери: „ В първите месеци от ръководството на Негово Величество имаше смисъл да се приказва за Нейно Величество като за кралица консорт, с цел да се прави разлика от Нейно Величество кралица Елизабет II. Кралица Камила е подобаващата купа, която може да се сложи до крал Чарлз III в поканата. Коронацията е подобаващ миг да започнете да употребявате „ кралица Камила “ публично. Всички някогашни кралици съпруги са били известни като кралица плюс първото си име “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР