Нов вариант на коронавируса, представляващ хибрид между щамовете Делта и

...
Нов вариант на коронавируса, представляващ хибрид между щамовете Делта и
Коментари Харесай

Кипър: Хибрид между вариантите Делта и Омикрон

Нов вид на ковид, представляващ хибрид сред вариантите Делта и Омикрон, е открит в Кипър от група локални учени, работещи в Лабораторията по биотехнологии и молекулярна вирусология на Кипърския университет, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 384
Изследователите са нарекли разновидността " Делтакрон ", заяви през днешния ден пред публицисти ръководителят на лабораторията Леонтиос Кострикис.

По думите му новият вид има генетичната основа на варианта Делта, само че и редица от разновидностите на варианта Омикрон.

Той уточни, че така наречен вид Делтакрон е открит в 25 проби, взети на острова, като 11 от тях са били получени от лица, приети в болница със признаци на коронавирус, а останалите 14 - от инцидентни жители
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 384  Проф. Радостина Александрова: В България към този момент циркулират и Омикрон и Делта Проф. Радостина Александрова: В България към този момент циркулират и Омикрон и Делта  Математик: Скоро ще достигнем 10 000 инфектирани, трябват по-строги ограничения Математик: Скоро ще достигнем 10 000 инфектирани, трябват по-строги ограничения  Бустерната доза не защищити милиардера Ричард Брансън от Омикрон Бустерната доза не защищити милиардера Ричард Брансън от Омикрон
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР