Нов циклон се очаква да премине над Гърция в началото

...
Нов циклон се очаква да премине над Гърция в началото
Коментари Харесай

Променя ли се трайно климатът?

Нов циклон се чака да премине над Гърция при започване на идната седмица. А два дни след водния потоп на Халкидики, през вчерашния ден управляващите трябваше да се оправят и с пожар

Собствениците на разрушени заведения работят непрекъснато, с цел да ги възстановят. Апокалиптичните гледки към този момент са необичайност.

Гръцката страна през вчерашния ден реши да отпусне 500 000 евро първична помощ за възобновяване на регионите, които пострадаха от бедствието. С тях общините би трябвало да се оправят с инфраструктурните промени. Възстановено е и електричеството. Има напълно дребни региони, които към момента са без ток.

Тази вечер и на следващия ден се чака през района да премине атмосферно разстройване. Не се чакат обаче катаклизми. Във вторник през Халкидики ще премине циклон. Тогава са вероятни рискови феномени.

Каква е повода за климатичните аномалии? Отговорът дава в предаването „ Събуди се ” на Нова тв Генади Кондарев от съдружие „ За Земята ”.

„ Това е една наклонност, която продължава десетилетия. Дълго време хората приказваха за световното стопляне. Изразът на това нещо са комплицирани климатични системи, които се отразяват в такива рискови климатични феномени. Това, което ще следим, са температурни екстреуми. Може би климатът ще се измести и ще стане по-субтропичен. Може би ще следим и внезапно прескачане на сезоните. Предстои едно голямо предизвикателство пред цялото човечество ”, разяснява той.

„ Някои от най-тежките прогнози за бъдещето включват поради измененията в климата да загубим дъждовните гори в Амазонка. Включват и опцията да в идващите десетилетия загубим и кораловите рифове като екосистеми на планетата в океаните ”, изясни Кондарев. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР