Нов Център с Отделение по лъчелечение и радиохирургия ще започне

...
Нов Център с Отделение по лъчелечение и радиохирургия ще започне
Коментари Харесай

Водещ лъчетерапевт оглавява новия Център на Софиямед


Нов Център с Отделение по лъчелечение и радиохирургия ще стартира скоро да действа в УМБАЛ „ Софиямед “. Той е ситуиран в БАЗА 3 на лечебното заведение в ж.к. Люлин 7 на адрес: бул. „ Джавахарлал Неру “ 23, ет. 0, оповестиха от болничното заведение.

-->
Центърът по лъчетерапия и радиохирургия на „ Софиямед “ предлага на българските пациенти сложно лекуване на онкологичните болести посредством здравната експертиза на водещия лъчетерапевт доктор Иван Георгиев и неговия екип с дългогодишна процедура. Той е оборудван с последно потомство линейни ускорители Truebeam™ и Halcyon™ и система за брахитерапия с висока мощ на дозата Bravos™ HDR, на компанията пионер в региона на онкологията повече от 60г. VARIAN™. Всички създадени в края на 2022 и началото на 2023г. и осигуряващи основни преимущества в лъчелечението на онкологичните болести. Центърът разполага и с последно потомство инсталация на международния водач Siemens Healthineers -ПЕТ скенер Biograph mCT и планиращ скенер за лъчетерапевтични процедури и диагностика с 64-срезова реорганизация, модел SOMATOM go.Sim

„ Отделението по Лъчелечение и радиохирургия e оборудвано с най-нова инсталация на международни колоси в региона на производството на профилирана здравна инсталация. Ще се постараем да осигурим на своите пациенти модерно лъчелечение отговарящо на най-високите интернационалните стандарти, което да бъде стартирано в точния момент и да бъде професионално изпълнено според разпоредбите за добра клинична процедура “, разяснява доктор Георгиев.

……..

Д-р Иван Георгиев има над 25г. опит като експерт лъчетерапевт. Завършва медицина през 1996г. в МУ София. Придобива компетентност по лъчелечение през 2002г. Има и магистърска степен по „ Здравен менидмжънт “ от 2017г. Започва практиката си от 1997г. в Клиники по лъчелечение в Национален онкологичен център -УСБАЛ по онкология ЕАД София, МБАЛ „ Токуда “, Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ. От април 2023г. е шеф на Отделението по лъчетерапия и радиохирургия в УМБАЛ „ Софиямед “. Д-р Георгиев е специалист по лъчелечение към Български лекарски съюз при разработване на Национален рамков контракт с НЗОК 2005-2007 година Учредител е на Българско сдружение по дерматологична хирургия (БДДХ). Член е и на публицистичната гилдия на Acta Scientific Cancer Biology (ASCB).

Има голям брой клинични ползи в областите: лъчелечение с модулиране на дозата (IMRT, VMAT), лъчелечение с управление на дишането (тумори на бял дроб, медиастинум, рак на лявата млечна жлеза, тумори в черен дроб и покрай диафрагмата и бъбреците), стереотактична радиохирургия и лъчелечение, тумори на глава и шия, мозъчни тумори, тумори на бял дроб, онкоурологични болести, онкохематологични болести, лъчелечение при бенигнени болести, брахитерапия с висока и ниска мощ на дозата, ръководство на качеството в лъчелечението. Има присъдена премия в първи годишни награди " Иновации и положителни техники в опазването на здравето " за въвеждане на кардиопротективна техника за лъчелечение в изискванията на следено дишане при пациенти с тумори на лява млечна жлеза.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР