Нов театър НДК излъчва спектакъла Яворов, Лора и Мина в

...
Нов театър НДК излъчва спектакъла Яворов, Лора и Мина в
Коментари Харесай

Нов театър НДК излъчва Яворов, Лора и Мина в часа на синята мъгла


Нов спектакъл НДК излъчва спектакъла " Яворов, Лора и Мина в часа на синята мъгла " онлайн на платформата на URBO от 24 до 31 май. Посвещава се на 24 май, Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност, и е с поддръжката на Столичната община.

Спектакълът " Яворов, Лора и Мина в часа на синята мъгла " е отдаден на 140-годишнината от рождението на поета. Изграден е по кореспонденцията на Яворов с Лора и Мина. Режисьор и създател на драматизацията е Бойко Илиев, а актьорският екип е в състав Елена Петрова, Иван Радоев и младата актриса Мариела Топалова. Нина Пашова е художничка на продукцията.

Любовта на Лора и Яворов, нейният драматичен край ни припомнят за някаква антична поема за любовта и гибелта. Мина остава като един идеал за поета, като едно поетично привидение, което той не смее да приземи. В своето женско великолепие Лора се издига до висотата на героиня от легендите, която със личната си гибел печели любовта на обичания човек. Писмата и на двете, сами по себе си са творби на изкуството, те ни ги разкриват като невероятни човешки същества, основани отвън всевъзможни ограничения, предизвикващи света и хората към себе си. Техните две имена са се слели вечно, обкръжени от светлините на поезията и легендата. Яворов, окаяният слепец, отхвърленият от обществото, сиромахът без средства за битие, опозореният от мълвата, обвиненият в ликвидиране, не престава да повтаря до гибелта си: " Милата ми Лора ". В мрака на своята слепота той вижда неизмеримото великолепие на любовта, по-силна от живота и гибелта.

" Яворов, Лора и Мина в часа на синята мъгла "

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР