Нов собственик за пореден път си търси прокълнатият замък на

...
Нов собственик за пореден път си търси прокълнатият замък на
Коментари Харесай

VIP сделка в Боровец: Продава се прокълнатият замък на Косьо Самоковеца

Нов притежател за следващ път си търси прокълнатият палат на контрабандиста Константин Димитров – Косьо Самоковеца в Боровец. Имението в феодален жанр, чийто дизайнер е убитият през 2003 година в Амстердам мафиот, е пуснато за продажба в няколко VIP имотни организации, видя „ Уикенд ”.

То е разказано като „ Приказно имение в жанр на феодален палат в Боровец ”, а цената е 2,5 млн. евро. Колкото и впечатляваща да наподобява сумата, действително замъкът се продава с голяма отстъпка. Само преди година вдовицата на Димитров Ангелинка изтъргува внушителното планинско имение за над 8 милиона лв..

Твърди се, че покупател е авторитетен арабин, развиваш проспериращ бизнес в България. От тогава парцелите нарастнаха стремително, само че новият притежател е подготвен даже и на сериозна отстъпка, единствено и единствено да се отърве от кичозната сграда. Причината надали е липса на средства, настояват осведомени.

Според градски митове, над замъка тегне проклинание. Още в края на 90-те години на предишния век, когато Самоковеца стартира огромния градеж в Боровец, гадателка предсказва на брачната половинка му, че имението е прокълнато, защото се строи с кървави пари и ще донесе единствено тъга и гибел на стопаните си. Силно суеверната Ангелинка на вятъра пробвала да разубеди половинката си да зареже градежа. Константин Димитров останал неотстъпчив в устрема си да реализира своята детска фантазия.

Само година откакто е положен и последния камък, изживяващият се като некоронован крал на контрабандата мафиот е премахнат, до момента в който купува диаманти на любовницата си – манекенката Цеци Красимирова, посред Амстердам. В същото време брачната половинка му Ангелинка е бременна с дълго чаканото им първо дете и е в София. Очевидно, пророчеството на ясновидката се сбъдва…

Реклама

Твърди се, че Ангелинка в никакъв случай по този начин и не стъпва в прокълнатия палат. Не е ясно дали черната поличба остава в действие и до през днешния ден, само че е реалност, че купилият го арабски предприемач не изгаря от предпочитание да му бъде притежател.

Обявената цена от два милиона и половина евро си коства, уверени са брокерите. Срещу парите купувача може да се нанесе в личен палат, заобиколен от вековните рилски гори. Имението е с 780 кв.м застроена повърхност, с голям двор. Има три спални, пет бани, столова за 12 индивида с камина, пура бар, спа център, джакузи за шест индивида, сауна, фитнес, както и отопляем открит басейн на двора.

Отделно от това в парцела има гараж за 4 автомобила, моторни шейни и две паркоместа на двора. Както си му е реда, господари и прислуга няма по какъв начин да са под един покрив. За личния състав е построен изолиран апартамент на двора, както и обособена сграда за барбекю и трапезария с повърхност от 130 кв. метра.

Макар и нетипична за тукашните земи, това не е единствената псевдо средновековна сграда у нас. С сходна резиденция може да се похвали и депутата от ГЕРБ Гюнай Хюсмен. За Хюсмен не се е чуло да претендира за благороднически генезис. Това не пречи да си има мини цитадела, подобаваща за благородник от най-голям сан.

И то в известното с вековната си духовна и материална просвета село Малък Поровец, община Исперих. Следвайки най-хубавите обичаи на мутробарока, замъкът на Хюсмен е с внушителни крепостни стени, иззидани от дялан камък, с кули и бойници, окичени с оръдия.

Досущ като убежището на феодален херцог или принц. Липсва само водният трап, който да пази господаря от нахлуващите варвари. Вместо това в двора има великански басейн, заобиколен от палми и първокласен СПА-център

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР