Нов скандал избухна в парламента след изслушването на директора на

...
Нов скандал избухна в парламента след изслушването на директора на
Коментари Харесай

Нов скандал! Кой министър е работил срещу националните интереси?

Нов скандал избухна в Народното събрание след чуването на шефа на ДАНС Пламен Тончев. Той хвърли бомба, заявявайки, че министри от кабинета на Кирил Петков, че не са защитавали националните ползи. Не назова обаче имена.


-->
Изслушването бе по искане на " Възраждане ", а мотивът - изтеклият запис от съвещанието на Националния съвет на " Продължаваме промяната ". В него Асен Василев декларира " службите са наши " и твърди съпартийците си, че когато пристигна кабинетът на ПП-ДБ, министър председателят му ще внесе оферти за счита на ръководителите на ДАНС, ДАТО, ДАР, НСО с " наши хора, съгласувани с посолствата ".



По време на чуването депутатът Радостин Василев, който се отдели от ПП-ДБ и пусна записа от съвещанието на " Промяната ", попита шефа на ДАНС дали разполага с данни сътрудници на непознати страни да са били народни представители или министри и да са работели за непознати ползи.



" Някои министри в постоянния кабинет несъмнено не защитаваха националния интерес ", отговори Тончев. Той разкри, че външно-политическия консултант на Кирил Петков Весела Чернева е изнасяла информация за Скопие, а Лена Бориславова в качеството си на началник на кабинета на Кирил Петков, е взела документ с гриф " Секретно ", обвързван с " Турски поток ", надраскала е насоки по него и го е предала на журналиста от " Бърд " Атанас Чобанов. Информацията била филтрирана по този начин, че да съдържа материали единствено за водача на ГЕРБ Бойко Борисов и за президента Румен Радев.



От тази естрада се чу, че български министър в постоянен кабинет в интервала, в който вие сте бил ръководител на ДАНС, е работил срещу българските ползи, съобщи зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид, изразявайки отношение на групата към чуването.

Нещо повече, казахте, че ръководителят на този министър е знаел за това. И в този момент гадаем кой е този министър, добави Хамид.

Вие не казахте имена, само че през този интервал е имало единствено един постоянен кабинет и ние знаем името на този началник, и той се споделя Кирил Петков, заключи националният ръководител от Движение за права и свободи. И отсече: " Ние ще продължим да настояваме и ще желаеме от българската прокуратура информация кои са тези лица, против които има формирани досъдебни производства за приключване класифицирана информация. Защото това е едно от измените.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР