Нов сблъсък между президента и управляващите заради войната в Украйна.

...
Нов сблъсък между президента и управляващите заради войната в Украйна.
Коментари Харесай

Пореден сблъсък между президента Радев и управляващите заради войната в Украйна

Нов конфликт сред президента и ръководещите поради войната в Украйна. Държавният глава уточни, че тематиката Украйна се експлоатира от ръководещите очевидно като избавителен пояс. Те му дадоха отговор, че основава напрежение в обществото и се нарежда на страната на агресора.

Президентът Румен Радев разкритикува остро ръководещите.

" Искам да прикани ръководещата коалиция най-накрая да се заеме с българския дневен ред и с проблемите на българите, тъй като очевидно тематиката Украйна се експлоатира от ръководещите като избавителен пояс, с който да отдалечи вниманието на хората от това, че нямат визия, стратегия и действителни дейности в отговор на проблемите пред страната и пред хората ", сподели той пред публицисти в Сарафово.

Според Радев криенето зад Украйна може да работи, само че за известно време.

" Защото проблемите се натрупат, а хората чакат отговори. И казусът е, че криейки се зад Украйна, ръководещата коалиция от ден на ден отстъпва от редица значими европейски полезности - господство на правото, а не неговото тъпчене, битка с корупцията, а не нейната протекция, бистрота, а не задкулисие, независимост на словото, а не цензура, повишение на стандарта и качеството на живот на хората, а не тяхното плячкосване и доста значимо - отговорност пред гласоподавателя, а не неговата машинация ".

Коментарите от сътрудниците във властта не закъсняха.

Даниел Митов - народен представител от ПГ на ГЕРБ-СДС: Господин Радев в последно време приказва неща, които няма никаква логичност в тях и той е един от хората, които радикализираха публичното мнение. Може да си мисли, че балансира, само че основава напрежение в обществото и го разделят.

Васил Стефанов- народен представител от ПГ на ПП-ДБ: Подкрепата за Украйна против съветската експанзия съставлява точно отстояване и отбрана на европейските полезности. А влизайки в реториката на, Путин президентът Радев се нарежда точно на страната на агресора.

Във връзка с готвения митинг пред президентството поради думите на Радев, че Украйна упорства да води тази война, президентът съобщи, че България е демократична страна и всеки има право да стачкува, само че въпросът е митингите да водят до някакъв резултат.

По тематиката работиха: Милена Кирова, Цанка Николова, Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР