Нов рекорд: над 19 милиона имигранти живеят в Германия. Най-много

...
Нов рекорд: над 19 милиона имигранти живеят в Германия. Най-много
Коментари Харесай

Над 300 хил. българи вече живеят в Германия

Нов връх: над 19 милиона имигранти живеят в Германия. Най-много са хората от турски генезис - 2,8 милиона. Българската общественост в Германия нараства и в това време е достигнала 310 хиляди души, написа Ребека Щауденмайер за " Дойче веле ".

Без изненада - от ден на ден чужденци живеят в Германия. Според данни на Федералната статистическа работа във Висбаден, делът на хората с миграционен генезис в Германия е достигнал нов връх - 19.3 милиона души, или с 4,4% повече в сравнение с през миналата 2016 година. Към хората с миграционен генезис от Службата причисляват лицата, които не са родени в Германия или най-малко един от родителите им не е немски жител.

Данните са от представително допитване измежду 1 % от немското население, извършено главно в частни семейства. Това значи, че не са взети поради живеещите в приюти или приемни центрове за бежанци, да вземем за пример.

Най-много са турците

За поредна година първото място в тази ранглиста заемат чужденците от турски генезис - от всичките 19.3 млн. души към 2.8 милиона (14%) са хората с турски корени, следвани от мигрантите от полски генезис (2.1 млн.), съветски (1.4 млн.), казахски (1.2 млн.) и румънски (0.9 милиона).

За първи път Федералната статистическа работа се интересува и от езика, който се приказва в съответното домакинство. Резултатите сочат, че в 2.5 милиона от общо 24 млн. семейства в Германия общуването е на непознат език (най-често турски - 17%). Арабски се приказва в към 7 % от семействата с повече от един човек.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР