Нов рекорд на световните първенства - 27 поредни мача без

...
Нов рекорд на световните първенства - 27 поредни мача без
Коментари Харесай

Белгия на 1/8-финал след най-резултатния мач в Русия - 5:2 срещу Тунис

Нов връх на международните шампионати - 27 следващи мача без 0:0

Соченият за един от скритите фаворите на международното в Русия - Белгия, без проблеми и мач предварително се класира за 1/8-финалите.

“Червените дяволи ” разрушиха 5:2 Тунис в най-резултатния дуел до момента в шампионата, игран на стадиона на " Спартак " в Москва. Преди това на върха беше Португалия - Испания 3:3.

Още в 3-ата минута Еден Азар се измъкна в наказателното поле и бе съборен от Бен Юсеф. Потърпевшият съм извърши дузпата, без да даде никакви шансове на вратаря, и откри резултата, а и головата си сметка на това международно състезание.

Когато след още 13 минути Ромелу Лукаку в типичния си жанр се измъкна самичък против вратаря и направи 2:0, всички на стадиона бяха уверени, че работата върви към лесна и разгромна победа за европейците.

С това не бяха съгласни тунизийците, макар двете насилствени смени, които трябваше да направи треньорът им. Почти незабавно след попадението на Лукаку капитанът на африканците Брон понижи с глава и до самия завършек на полувремето той и съотборниците му играха с един от най-хубавите тимове в света (поне съгласно ранглистата на ФИФА) като с еднакъв. Чак в четвъртата минута на добавеното време отново Лукаку след добра акция на десния бек Тома Мьоние върна преднитата от два гола за своя тим и се изравни с Кристиано Роналдо на върха при голмайсторите - и двамата са с по 4 попадения.

След почивката стана ясно, че тунизийците няма да имат сили за поврат. Еден Азар направи 4:1 още в 51-ата минута, след което треньорът Мартинес стартира отмерено да дава отмора на звездите си. Първо излезе Лукаку, заменен от Маруан Фелайни, след това Мичи Бачуаи влезе на мястото на Азар, а най-после Телеманс замести Дрис Мертенс.

Бачуаи стана и създател на самобитен хеттрик от пропуски при три излизания самичък против вратаря - първо топката бе избита от бранител, след това белгиецът улучи гредата, а най-после ударът му бе избавен от вратаря. Все отново в самия край той съумя да се разпише, а капитанът на Тунис Хазри фиксира крайното 5:2. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР