Нов регламент за мигрантите в ЕС, България ще приема около

...
Нов регламент за мигрантите в ЕС, България ще приема около
Коментари Харесай

Нов регламент за мигрантите в ЕС: България ще приема около 300 души


Нов правилник за мигрантите в Европейски Съюз, България ще приема към 300 души. Новият миграционен правилник на Европейски Съюз е удобен за България. Това изясни пред БНР евродепутатът Елена Йончева.
„ След 10 години договаряния, евентуално той
ще бъде гласуван през април. През 2015-2016 година имаше напор от мигранти, с който Европа не се оправи. Основната тежест се падаше на страните, които са на външната граница на Европейски Съюз. Брюксел помагаше, само че това не  беше систематична помощ. Нямаше политика, обвързвана с миграцията,
тъй че Европа да бъде предпазена.
Този правилник е извънредно значим, особено  за България. Вече няма да сме първата страна, която е виновна напълно за тези, които влизат нерегламентирано на наша територия.  Тази отговорност ще се разпределя “, изясни Йончева.
„ Новият правилник планува, в случай че няма сериозна рецесия,
в Европейски Съюз да бъдат разпределяни 30 хиляди мигранти. Ние ще се задължим да одобряваме 0.9%, което значи към 300 души. Борихме се това систематизиране да бъде наложително. Основното е, че от нас ще вземат, в случай че дойдат огромен брой мигранти т.е на нас ще бъде помогнато “, изясни още евродепутатът на социалистите.
Допълнителните механизми, които се плануват,
са предоставяне на средства и даване на експертна помощ на страните, които са под напън, уточни Йончева.

Мигрантите, които съставляват риск за сигурността, ще бъдат връщани по бърза процедура, означи тя.
„ Тези 6000 души по Дъблин, за които Австрия приказва,
не може да ни върне, тъй като има други процедури, посредством които мигрантите там заобикалят своето връщане “, разясни тя и добави, че документът няма юридическа стойност.

Тя позволи, че е допустимо слабостите в правосъдната ни система да бъдат употребявани като опрощение за стопиране на влизането в сухопътния Шенген.
Йончева уточни също, че се прави ново
Шенгенско законодателство, което ще даде повече опция на страните членки да вземат решение по какъв начин да действат със своите външни граници.

„ Това би трябвало да отнеме страховете на Австрия, че могат
от България да дойдат доста мигранти “.
Елена Йончева не вижда причина актуалните евродепутати от Българска социалистическа партия да не бъдат препоръчани още веднъж за присъединяване в идните избори за Екологичен потенциал: „ Дали ще се съгласим, това е различен въпрос “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР