Нов пункт за събиране на помощи за пострадалите от войната

...
Нов пункт за събиране на помощи за пострадалите от войната
Коментари Харесай

Нов пункт за хуманитарна помощ за Украйна ще има в Ямбол

Нов пункт за събиране на помощи за потърпевшите от войната в Украйна ще проработи в Ямбол от понеделник, 7 март.

" Помещението е предоставено безплатно от Мая Пенева и се намира на ул. „ Бузлуджа “ 15, до Военния клуб ", заяви Оксана Легка от локалната украинска общественост в града.

По думите ѝ все още има отзовали се четирима доброволци за работа в пункта, само че всяка помощ е добре пристигнала. Доброволците ще дават наряди от по няколко часа в пункта, съгласно опциите си. " Благодарни сме за голямата вълна от съпричастност от страна на българския народ.

Всяка демонстрация на човещина, състрадание и грижа е принос към успеха на положителното ", сподели тя. Пунктът ще събира дарения на всевъзможни движимости от първа нужда – топли облекла, обувки, храна, хигиенични материали и медицински консумативи.

От Сдружението на украинските организации в България „ Майка Украйна “ е основана логистика за превозване на помощите, както до бежанците по границите, по този начин и до жителите, намиращи се в региона на военните дейности.

От началото на тази седмица филантропична помощ за Украйна се събира и в пункта на Българския червен кръст в Ямбол на ул. „ Димитър Благоев “ 1.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР