Нов проектозакон на Конгреса на САЩ за налагане на санкции

...
Нов проектозакон на Конгреса на САЩ за налагане на санкции
Коментари Харесай

Втори проект в Конгреса на САЩ предвижда санкции спрямо Русия

Нов проектозакон на Конгреса на Съединени американски щати за налагане на наказания по отношение на Русия включва и името на президента Владимир Путин. Това излиза наяве от известие на уеб страницата на палатата, вносител е демократът Грегори Мийкс, ръководител на комитета по външна политика и интернационалните връзки.

Проектозаконът планува продължаването на икономическите наказания и други представители на Русия при положение на офанзива или подриване на украинския суверенитет.

Проектът планува наказания върху " Северен поток-2 ", върху добивната промишленост, върху най-малко три финансови институции, възбрана на всевъзможни транзакции с нов съветски дълг, разширено противопоставяне на съветската дезинформация и кибер интензивността, наказания върху президента Владимир Путин и други представители на управлението на Руската федерация.

Предлага се също да се обезпечи помощ за Украйна за увеличаване на отбранителните ѝ качества и това да стане в интензивен режим на финансиране.

" Продължаващото струпване на съветски войски, както на границата с Украйна, по този начин и в Беларус, е акт на експанзия, който е колкото необмислен, толкоз и обезпокоителен ", написа в претекстовете към законопроекта. В тях макар че се изрича вяра, че дипломацията може да деескалира напрежението на украинската граница, Съединени американски щати и техните съдружници би трябвало да дадат явен знак, че " всеки акт, представляващ инвазия на съветската войска в суверенна територия, ще бъде посрещнат със обилни последици ". Мийкс декларира и че Конгресът би трябвало да е подготвен да работи, в случай че президентът Путин продължи провокативното военно струпване по границите на Украйна.

Мийкс внася своя законопроект без да дочака процедурата и гласуването по предходния подобен план, импортиран от демократа Робърт Менендез. Тази форма на законодателна самодейност включва въвеждането на акт, сходен или еднакъв с този, който преглежда другата камара на Конгреса. По този метод законодателите се стремят да обединят напъните си и да ускорят популяризирането на своите начинания.

И двата законопроекта плануват периоди за приемането на глобите при положение на ескалация на обстановката към Украйна. Също по този начин предопределят, че президентът на Съединените щати ще може да анулира въведени към този момент наказания единствено съгласно Комисията по бюджетните заеми на Камарата, където ще е належащо да се удостовери, че няма учредения за ограничаващи ограничения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР