Нов проект, финансиран с 10 990 евро по програма Еразъм+,

...
Нов проект, финансиран с 10 990 евро по програма Еразъм+,
Коментари Харесай

Проект за 10 990 евро реализира старозагорската детска градина „Светлина”

Нов план, финансиран с 10 990 евро по стратегия Еразъм+, Ключова активност 1 , стартира да осъществя старозагорската Детска градина (ДГ) N 10 " Светлина ". Проектът е извоюван пред Центъра за развиване на човешките запаси и по него са заложени действия, ориентирани както към децата, по този начин и към квалификацията на личния състав на детското заведение, заяви шефът Йоанна Димитрова.
Предвидените действия по плана „ Играта в предучилищна възраст - просветителни, обществени и прочувствени изгоди " ще бъдат част от ежедневната работа в градината и ще продължат да се ползват и след неговото привършване. Малчуганите ще вземат участие в новаторски игри и авторски игри за екологично образование, което е измежду целите на ДГ " Светлина ", посредством които ще се добавя и разнообразява престоят на децата в градината и ще се усъвършенства процесът на образование и образование. Сред задачите, които би трябвало да се реализиран, е посредством игри у децата да се образуват диалогично-комуникативни умения, умения за съдействие и нравствени модели за държание, както и да бъде насърчаван креативният им потенциал.
Според Йоанна Димитрова " игровата конструкция приканва учителите и децата да предизвикват и поддържат избрана степен на палавост, шеговитост в цялостното обучение на детето и по този начин игривостта става характерност на взаимоотношението сред възрастния и детето “. Играта, като фокусен център на плана, ще бъде употребена и за превъзмогване на агресивното държание, за образуване на емпатия и за развиване на уменията за наблюдаване и слушане. По този метод с разнообразни игрови действия децата ще бъдат приобщавани към света на възрастните, ще придобият съществени познания за други езици, страни и култури. С игри, пресъздаващи празнично-обредната система на българите, ще се срещат с българската национална нематериалност и обичаи, с празничния календар и присъщи обичаи за Стара Загора и района.
Проектът планува с езикови курсове и с на практика действия за обмисляне на просветителния и възпитателния развой да се покачва квалификацията на личния състав на ДГ „ Светлина “. Не са забравени и дейностите, които са част от визитката на детското заведение - взаимната работа с родителите и общността. За укрепването на тези връзки в плана са включени нови действия, посредством които личният състав на детската градина ще показа с сътрудници, родители и студенти опита си за положителни и ефикасни възпитателни взаимоотношения с децата. Така педагозите построяват у родителите доверие освен към детската градина, а и към просветителната система като цяло, в която децата им ще се учат и възпитават и по-късно.
Като част от дейностите по плана ще се провеждат и тренинги за педагози и родители на тематика „ Детската градина и образуване на отношение към европейската общественост “, на които ще бъде споделен опитът на детското заведение в междуетническото и в междукултурното другарство и по какъв начин го ползва личният състав в ежедневната си работа с малчуганите. Ще се изнасят и открити уроци пред студенти и сътрудници, на които учителите от детското заведение ще покажат опциите на методиката на работа, по която работят - „ Учене посредством прекарване “.
Педагозите на ДГ „ Светлина “ ще вземат участие и в интернационален продан на опит в предучилищното образование - значима част от плана, който ще осъществят. От 20 до 26 юли в испанската столица Мадрид те ще се включат в първия курс от обмена на тематика „ Геймификацията в образованието “. През август в Дъблин, Ирландия, ще се срещнат с драмата и ролевите игри в просветителния развой. През октомври ще вземат участие в курс с практическа устременост в Хелзинки, на който ще се срещнат по какъв начин работи по този начин известната през последните години финландска просветителна система. По време на курса ще видят и по какъв начин работи тя и какво е взаимоотношението деца - учители с визити на детски градини и учебни заведения в във финландската столица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР