Нов педагог и репетитор ще има многонационалната балетна трупа на

...
Нов педагог и репетитор ще има многонационалната балетна трупа на
Коментари Харесай

Ученик на Бежар ще е педагог на балетната трупа в Стара Загора

Нов възпитател и репетитор ще има многонационалната балетна натрупа на Държавна опера - Стара Загора, през този креативен сезон. Това е именитият танцьор и хореограф Людовик Парти , който е бил балет занаятчия на Фондация Арена ди Верона, балета на Щутгарт, Göteborgs Operans Dance Kompany, Римския балет.
Той учи типичен, съвременен и джаз танц в Мартиника, по-късно в Международната танцова академия и Института по балетна педагогика и хореография в Париж, в студиото на Морис Бежар Mudra International в Брюксел. Танцовата си кариера стартира в балет " Рамберт ", по-късно постъпва в Балета на операта в Лион, в L’Ensemble di Micha van Hoecke, на който е съосновател дружно с Марио Пиаца.
От средата на 90-те години на XX в. Людовик Парти е помощник хореограф на Миша ван Хоке, Хосе Монталво, Ричард Моув и Марио Пиаца. Бил е балет занаятчия, посетител преподавател и асистент-хореограф на Фондация Арена ди Верона, Римската опера, балета на Щутгарт, на Гьотеборгската оперна и балетна компания, Националния балет - София, Националната танцова академия, Театро Масимо в Палермо и Teatro Comunale Maggio Danza във Флоренция.
С примабалерината и живописен началник на балета на старозагорската опера Силвия Томова, по чиято покана идва Людовик Парти в Стара Загора, се срещат през 2001 година, когато той е помощник на италианския хореограф Марио Пиаца, поставящ балета „ Гето “ в Софийската опера.
През 2008 година получава премията Chiara Fama от Националния съюз на писателите и артистите за танцовата си активност. Сега преподава в Римската танцова академия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР