Нов „Ориент експрес е готов да потегли от Париж за

...
Нов „Ориент експрес е готов да потегли от Париж за
Коментари Харесай

Нов Ориент Експрес тръгва от Париж за Истанбул

Нов „ Ориент експрес " е подготвен да потегли от Париж за Истанбул през 2023 година Той ще води пасажерите на първокласна авантюра през няколко европейски дестинации, в това число Венеция и Сплит.

Известният Ориент Експрес " Venice-Simplon ", който към този момент транспортира пасажери от Венеция до Лондон, ще се изправи против нов противник през 2023 година, когато Ориент Експрес " La Dolce Vita " влезе в употреба.

Новата основана в Италия влакова услуга (собственост на хотелската група Accor) се надява да насърчи ново потомство пасажери да прегърнат златната епоха на пътуването с трен - при изискване че нямат нищо срещу да платят първокласна цена за това екзотично пътешестване.

За разлика от Venice-Simplon, който е в арт деко дизайн от 1920-те, версията La Dolce Vita ще впечатли пасажерите с друг образ. Композицията ще има интериор от средата на предишния век, въодушевен от формите и цветовете на 1960-те и 70-те години. Всеки от шестте влака на La Dolce Vita, проектирани от основаното в Милано студио Dimorestudio, ще включва 12 първокласни купета, 18 жилището, един VIP апартамент и вагон-ресторант, където италианската кухня ще бъде съпроводена от италианско вино.

Гостите ще се насладят на спокойна обиколка из Европа, като ще премитат през Алпите, плъзгайки се около провинциални региони, с езера, гори и плажове по маршрута си. По пътя те ще се насладят на изкуството и културата на градове като Милано, Флоренция, Венеция и Рим. Възможно ще е да бъде определен и по-къс, промеждутъчен, маршрут. Най-голям ингерес се чака при италианските направления, които включват сред една и три нощувки. Ще има също по този начин да и интернационалните направления от Париж до Рим и Сплит втория по величина град в Хърватия. Като крайната дестинация на първокласната комбинация, несъмнено ще е Истанбул.



Компанията показва пътуването като „ нов метод за преживяване: природосъобразно премеждие, по забравени пътища ", само че с цени, струващи приблизително 2000 евро на нощ, на човек. Това премеждие ще бъде предопределено за пасажери с доста дълбоки джобове.

Стивън Алдън, основен изпълнителен шеф на Raffles, Ориент Експрес и Accor, сподели: „ Вълнуващо е да успеем да върнем изтънчения номадски дух на Ориент Експрес към живот за пасажерите от новото потомство.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР