Нов опит за бягане под 2 часа на маратон (42.195

...
Нов опит за бягане под 2 часа на маратон (42.195
Коментари Харесай

Елиуд Кипчоге от NN Running Team ще направи опит да пробяга маратонската дистанция за по-малко от два часа

Нов опит за тичане под 2 часа на маратон (42.195 км) ще направи международният рекордьор и олимпийски първенец в класическата отдалеченост Елиуд Кипчоге. С помощта на NN Running Team Елиуд Кипчоге ще стане първият човек в историята, който ще се опита да преодолее бариерата от 2 часа в маратона. В своя опит на 12 октомври Елиуд ще бъде подсилен от 41 пейсмейкъри, 12 от които от емблематичния тим на NN Running Team.

Бягането ще се организира в австрийската столица Виена. Избраното трасе е на Хауптале – 4 километров бул., който води към една от забележителностите на Виена – Пратера. Булевардът е предпазен от ветрове поради високите дървета в близост и е идеалната права в австрийската столица. Хауптале е част от маратона на Виена, който се организира от 1984 година насам.

Датата на събитието 12 октомври беше доказана преди часове, като тя е съобразена с прогнозата за времето, тъй че да са налице подобаващи метеорологични условия. Точният час ще бъде конкретизиран в допълнение, като се чака историческият пробег да се реализира сред 06.00 ч и 10.00 ч. българско време. Важно изискване за осъществяване на предизвикването е да има прозорец от 24 часа, в който да не е валяло, тъй че трасето да остане изсъхнало. Елиуд Кипчоге дойде във Виена на 8 октомври от подготвителния лагер на тима в Каптагат, Кения и към този момент се аклиматизира и тренира в австрийската столица.

В първия си опит да слезе под 2 часа за маратонска отдалеченост на пистата Монца за Формула 1 в Италия в плана “Найк под 2 часа “ най-великият маратонец на всички времена реализира 2:00:25.

“Рекордното време от 2:00:25 през 2017 година е най-гордият миг в кариерата ми “ - споделя Елиуд Кипчоге. “Винаги съм казвал, че човешките благоприятни условия нямат граница. Вярвам, че мога да мина под двучасовата преграда. Искам да покажа на света, че когато се отдадеш на задачата си, когато работиш настойчиво и когато повярваш в себе си, всичко е допустимо.”

Елиуд е подсилен от дългогодишния си треньор Патрик Санг, който, дружно с останалата част от екипа на NN Running Team, работи за реализиране на задачата. “Както потвърди на „ Монца” преди две години, Елиуд е един извънреден спортист с доста мощна душeвност - изяснява Патрик. - С достиженията си той промени маратонската отдалеченост.” “Работата в екип е извънредно значима. Мисля, че е невероятно човек да тренира самичък и да реализира същите резултати, както в случай че тренира с отбор”, счита Елиуд Кипчоге от NN Running Team.

Историческото събитие ще бъде предавано онлайн по целия свят, както по телевизионни, по този начин и по интернет канали. Десетки хиляди се чакат да са почитателите, които ще участват онлайн. Повече детайлности за подготовката на Елиуд и тима на NN Running Team можете да видите тук.

На идното предизвикателство е отдадена онлайн игра, в която потребителите ще влязат в ролята на пейсъри и ще бягат с Елиуд, като за задачата те би трябвало да поддържат скоростта му 21.1 км/ч. Българският вид на играта е наличен тук.

NN Running Team е първият професионален отбор по тичане в света, който събира най-хубавите бегачи на дълги дистанции в света и най-хубавите международни спортисти. Първият в света професионален тим по тичане, подсилен от NN Group, дебютира в Ротердам на 9 април 2017 година През 2018 година Стивън Киплагат от Кения, представител NN Running Team, победи и в 35-тото издание на Софийски маратон и сложи връх на трасето. Още за тима и за неговите триумфи научете на https://www.nnrunningteam.com/.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР