Нов опит на протестиращите да щурмуват Народното събрание след зов

...
Нов опит на протестиращите да щурмуват Народното събрание след зов
Коментари Харесай

НА ЖИВО Пореден опит за щурм на НС: Протестиращите изригнаха след думи на Петков и Минчев

Нов опит на митинг иращите да щурмуват Народното събрание след вик от водачи на партия Възраждане за гражданско непокорство. Тълпата се реалокира от парадния към непряк вход. Напрежението ескалира и хората още веднъж започнаха да блъскат униформените. На няколко места те съумяха да отстранен и металните ограждения.

Демонстрантите пропуснаха една кола за спешна помощ, която дойде да окаже помощ на следващия потърпевш служител на реда.

" Отказват да беседват с нас, тъй като сякаш карантинирания ръководител на Народно събрание можел да ни одобри откакто се излекува. При това състояние нямаме път обратно, предлагам да щурмуваме Народното събрание ", прикани оратор на митинг а. Той изясни, че в постройка сега участва само зам.-председателят на Народно събрание Кристиян Вигенин, с който е била извършена среща.

Чу се зов за гражданско непокорство. Мъжете бяха призовани да минат напред, а мъжете и децата да минат на задна линия. Полицаите бяха призовани да не пречат на щурма.

По-рано стана ясно, че има потърпевши и арести при митинг а против зеления документ на зелените павета.

Около 13 часа митинг иращи стигнаха до постройката и започнаха да оказват напън върху вратите. Те се качиха на стълбището пред парадния вход на Народното събрание и започнаха да блъскат по прозорците на вратите. След това краткотрайно ситуацията се успокои в очакване на среща в Народното събрание.

За DarikNews.bg от Спешната помощ оповестиха, че има потърпевши чиновници на реда, към мястото е изпратена кола за спешна помощ. Към момента няма данни за ранени митинг иращи. Министерство на вътрешните работи осведоми, че ранените служители на реда са четирима и са пострадали при " предотвратен опит за влизане в постройката на Народно заседание. Те са превозени в болнично заведение за оказване на здравна помощ.

На няколко пъти напрежението се повиши, откакто множеството съумя да пробие кордона в опит да влезе в постройката.

За в този момент полицията съумява да удържи хората тъкмо пред парадния вход макар мощният напън и бутането на митинг иращите. Площадът е огласен от крясъци " Оставка ". Депутатите изчерпаха дневната си стратегия и съвещанието бе закрито минути след началото митинг а.

Все още не е явен точния брой на задържаните. Полицията съумя да отстрани някои от най-активните митинг иращи, които напираха да щурмуват Народното събрание. Министерство на вътрешните работи приканва участниците да показват мнението си спокойно и без да нарушават публичния ред.

Излъчвани от мястото фрагменти демонстрираха как няколко души бяха извадени от тълпата откакто им прилоша.

Организатори на демонстрацията са " Възраждане ". По предварителни данни на партията в митинг а би трябвало да вземат участие към 10 хиляди души от цялата страна.

Преди това въоръжен млад мъж бе задържан по време на митинг а против зеления сертификат пред Народното събрание. В него полицията е разкрила газов револвер. По информация на БНР той е прочут на полицията. Мъжът е бил арестуван към 12:30 часа.

Хора с маски на площада съвсем не се виждат.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР