Нов общински съветник попълни 33-членния състав на местния парламент в

...
Нов общински съветник попълни 33-членния състав на местния парламент в
Коментари Харесай

Нов съветник положи клетва в Димитровград

Нов общински консултант попълни 33-членния състав на локалния парламент в Димитровград. Ангел Ангелов от коалиция „ България на районите “ постави през днешния ден клетва, откакто бе разгласен за определен с решение на Общинската изборна комисия от 18 март на съображение решение на Хасковския административен съд, доказано и от Върховния административен съд.

Със същото в Димитровград приключи предварително пълномощията на оповестената след локалните избори за общински консултант Виолета Желева от листата на „ Българска социалистическа партия за България “. С това социалистите останаха с двама съветници и според правилника групата им в Общински съвет-Димитровград приключва съществуването си. Всичко това се случва за първи път в димитровградската политическа история.


За правосъдното решение и последвалото на общинската изборна комисия заяви пред общинския съвет през днешния ден ръководителят Гергана Кръстева.

Преди гласоподаване на дневния ред за днешното постоянно съвещание Ангел Ангелов постави клетва. Церемонията води ръководителят на Общинската изборна комисия в Димитровград Димитър Гавазов, а съветниците приветстваха.

След като подписа клетвен лист и получи удостоверието си за определен общински консултант, Ангелов зае мястотото си. Успех при осъществяване на новите му отговорности пожела ръководителят Гергана Кръстева.

Резултатите от вота за локален парламент в Димитровград апелира пред съда КП „ България на районите “, на която не доближиха единствено три гласа, с цел да има мандат за общински консултант. За водената от Ангел Ангелов кандидатска листа са дали своят вот 407 гласоподаватели, а определаната квота в Димитровград бе 410.

След като по делото бяха преброени наново бюлетините от 5 секции в общината бяха открити още 3 действителни бюлетини за обединението и ХАС разгласи, че й се поставя мандат в общинския съвет. Той е за сметка на третия мандат на „ Българска социалистическа партия за България “, получен по метода на най-големия излишък, поради което димитровградския парламент предварително напусна Виолета Желева. Тя бе член на непрекъснатата комисия по просвета. Предстои съветниците в Димитровград да попълнят състава й със свое решение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР