Нов образователен център по проект Класна стая за креативнии дигитални

...
Нов образователен център по проект Класна стая за креативнии дигитални
Коментари Харесай

Нов образователен център беше открит в Стара Загора

Нов учебен център по план „ Класна стая за креативнии цифрови основатели " беше открит в XIII ОУ „ Св. Паисий Хилендарски " в Стара Загора . В него са обособени пет зони , които ще дадат опция на учениците да творят и да се образоват с потребление на най-нови интерактивни технологии. Те са оборудвани със актуалното обзавеждане по особено основан интериорен план, оповестяват от Общината в града.

„ Учениците към този момент ще могат да вземат участие в съответни действия като роботика, спортна математика, анимация, 3D принтиране, клубове по физика, мейкърспейс интензивности и други ", показа шефът на образователното заведение Иво Радков.

По плана са закупени 3D пъстър принтер Da Vinci и LEGO-роботи.
 Община Стара Загора
„ В последните години имам удоволствието да се удивлявам на прогресивното развиване на учебното заведение. Вие работите старателно и организирахте голям брой базари и начинания в поддръжка на по-доброто учебно заведение ", сподели по време на откриването на новия център зам.-кметът Иванка Сотирова.

STEM образованието е ориентирано към проучване на естествени науки, математика и технологии, повишение на просветителните резултати, придобиване на компетентности, трайни, цялостни познания, основни умения и настройки, насочени към практиката, развиването и кариерното насочване на учениците и насочването им към софтуерни специалности.
 Община Стара Загора
Реализира се идея за  новаторска просветителна среда за образование. STEM центърът ще обезпечи подобаваща креативна среда с фокус върху естествените и инженерните науки, математиката и технологиите за всички планувани обучителни действия. Обособените пространства ще подкрепят общественото другарство , ще изиграят значима роля за бъдещата реализация на учениците и ще са основен миг в образованието на деца със специфични просветителни потребности.
 Община Стара Загора
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР