Нов наркотик, който е 100 пъти по-активен от хероина, се

...
Нов наркотик, който е 100 пъти по-активен от хероина, се
Коментари Харесай

Нов наркотик се разпространява в България, 100 пъти по-активен от хероина, алармира премиерът

Нов опиат, който е 100 пъти по-активен от хероина, се пласира в България. За това сигнализира министър председателят акад. Николай Денков.

„ Има една тематика, по която не приказваме, не обсъждаме задоволително, а може би не работим задоволително. Това е тематиката за вноса и разпространяването на опиати. Темата е мъчителна, значима, визира извънредно доста хора и за жалост през последните години необикновен триумф в битката с разпространяването на опиати не можем да отбележим “, съобщи Денков на днешното съвещание на Министерски съвет.

„ Имаме нов мотив за покачване на въпроса – разпространяването на
нов синтетичен опиат,
който е 100 пъти повече деен от хероина, който се популяризира посредством разбъркване с други опиати. Той имаше разпространяване първо в Съединени американски щати, по-късно в Западна Европа. Обсъдихме с министъра на вътрешните работи, от тази седмица сътворяваме нов координационен механизъм, чийто фокус ще бъде вноса, проведената престъпност и разпространяването на опиатите, с цел да се преборим с този голям проблем “, добави той.

Той посочи, че фокусът ще бъде върху огромните вносители, огромните разпространители и концепцията на този координационен механизъм ще е да добавя работата на Националния съвет по наркотични субстанции, който има доста функционалности. Основните задания ще бъдат под координацията на Министерство на вътрешните работи, ГДБОП, Гранична полиция, също и Министерство на финансите, с Агенция „ Митници “, ДА „ Национална сигурност “, Национална следствена служба, МОН, Министерството на здравеопазването, Министерството на електронното ръководство.

„ Ще поканим за сътрудници Националното съдружие на общините, защото те могат да оказват помощ в тази активност. Знаем, че кметовете, организацията към общинските учебни заведения и битката със зависимостите също са част от техните отговорности “, сподели още Денков.

„ Искам да похваля Министерство на вътрешните работи, че в последния месец съвсем всеки ден излиза информация за сполучливо извършени акции както във връзка с миграцията, по този начин и с битката с проведената престъпност. Само за последното денонощие са били спрени 805 индивида, които са се пробвали да минат нашата граница с Турция. За същите 24 часа към 105 индивида са арестувани на територията на страната “, сподели още министър председателят.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР