Нов момент в реториката на Кремъл.Кремъл заяви в понеделник, че

...
Нов момент в реториката на Кремъл.Кремъл заяви в понеделник, че
Коментари Харесай

Нов момент: Кремъл заговори за създаване на буферни зони между Русия и Украйна

Нов миг в реториката на Кремъл.

Кремъл съобщи в понеделник, че единственият метод да се отбрани съветската територия от украински офанзиви е да се сътвори буферна зона, която да сложи съветските райони отвън обсега на украинския огън, заяви " Ройтерс ", цитира Българска телеграфна агенция.

В диалог с публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков означи следното:

" На фона на украинските офанзиви с дронове и обстрела на нашата територия: публични уреди, жилищни здания, би трябвало да се вземат ограничения за обезопасяване на тези територии. " Те могат да бъдат предпазени единствено посредством основаване на някакъв тип буферна зона, тъй че всяко средство, което врагът употребява, с цел да ни удари, да е отвън обсега. "

След като завоюва преизбирането, Путин уточни, че не изключва основаването на сходна буферна зона.

" Не изключвам, имайки поради трагичните събития, които се случват през днешния ден, да бъдем принудени в един миг, когато сметнем за уместно, да създадем избрана " санитарна зона " на териториите, които през днешния ден са под киевския режим ", разясни съветският водач.

Той отхвърли да даде по-подробна информация, само че посочи, че такава зона може да е задоволително огромна, с цел да спре оръжия, създадени в чужбина, да нанасят удари по съветска територия.

Путин направи коментара, откакто беше запитан дали счита за належащо Русия да превземе Харковска област на Украйна, която граничи с Белгород, съветска провинция, която е подложена на постоянни офанзиви от силите на Киев от 2022 година

Украинското управление от своя страна продължава да е изрично, че анексирането на Русия е нелегално и че няма да спре, до момента в който до последния съветски боец не бъде изпъден от украинска земя.

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР