Нов метод за съхранение на донорски бъбреци ще намали броя

...
Нов метод за съхранение на донорски бъбреци ще намали броя
Коментари Харесай

Създадоха нов метод за трансплантация на бъбреци

Нов способ за предпазване на донорски бъбреци ще понижи броя на органите, които стават негодни за трансплантация, заяви английският в. " Индипендънт ".

Благотворителната организация Кидни рисърч Ю Кей (Kidney Research UK) заяви, че към 100 бъбрека годишно от донори биха могли да бъдат съхранени за трансплантация.

Въз основа на данни за интервал от три години на националната кръвна и трансплантационна банка специалисти на организацията са определили какъв брой донорски бъбрека годишно се считат за клинично негодни за трансплантиране.

" Изследването, което финансираме, цели да разшири сериозния интервал от приемането на донорския орган до трансплантирането му ", сподели Сандра Къри, изпълнителен шеф на Кидни рисърч Ю Кей.

Авторите на новия способ считат, че той може да бъде внедрен в границите на три години и да реши някои от логистичните и оперативни проблеми, свързани с трансплантациите, предава Българска телеграфна агенция.  " Пациентите чакат приблизително година и половина за трансплантация на бъбрек, някои даже повече и когато бъдат осведомени, мнозина от тях се изправят пред компликации и напрежение, в това число поради потребността незабавно да се явят в болничното заведение, с цел да не рискуват да пропуснат животоспасяващата трансплантация ", сподели Къри.

Д-р Джон Стоун и проф. Джеймс Филдс от " Пебъл байотекнолъджи лабораторис " във Англия са съумели да открият метод за предпазване на донорски бъбреци за повече от предписаните до момента три до шест часа. Те удължават съхранението на донорския орган посредством нормотермична перфузия, при която в бъбрека се изпомпва богата на О2 кръв.

Сега общоприетият способ за предпазване е изстудяване в лед, само че колкото по-дълго органът е върху лед, толкоз по-голяма е вероятността да се повреди.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР