Нов квартал ще бъде изграден в столицата. Той ще се

...
Нов квартал ще бъде изграден в столицата. Той ще се
Коментари Харесай

В София ще строят нов квартал

Нов квартал ще бъде построен в столицата. Той ще се намира в региона на бул. „ Черни връх " и ул. „ Сребърна " , заяви основният проектант на столицата Здравко Здравков пред националната телевизия.

Кварталът ще е ситуиран на мястото на някогашните индустриални предприятия в индустриалната зона " Хладилника " и ще разполага с жилища за 12 000 души.

През януари следващата година следва и разискването на разпоредба за градската среда, която ще включва условия за цветовете и оформянето на фасадите.

Идеята е да не се позволява саниране на парче и многообразие от шлайфан или щампован бетон пред новите здания. Освен наложителни цветове за фасадите, ще има условия и за това къде да бъдат сложени и климатиците по постройките - уредите ще би трябвало да не се виждат, да не шумят и да не капят.

Първите стандарти, които ще бъдат основани пилотно, ще са за улиците " Граф Игнатиев ", " Цар Шишман ", " 6-ти септември " и " Солунска ".

Подробните устройствени проекти на кварталите " Дружба " 2, " Мусагеница ", " Люлин " 1 и на бул. " Сливница " също ще бъдат приключени следващата година. Ще бъде подготвен и проектът за велосипедна и пешеходна връзка по трасето на някогашната жп линия от гара " Пионер ".

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР