Нов кошмар идва за българите. Лихвите тръгнаха нагоре. Първите промени

...
Нов кошмар идва за българите. Лихвите тръгнаха нагоре. Първите промени
Коментари Харесай

Нов кошмар. Лихвите тръгнаха нагоре

Нов призрачен сън идва за българите. Лихвите потеглиха нагоре. Първите промени в лихвите за новоотпуснати заеми към този момент са факт. Това не е ненадейно на фона на по-високите лихви на ЕЦБ и повдигането на ОЛП на Българска народна банка за първи път от 2016 година, макар че последното няма директно отношение към лихвите нито по заеми, нито по депозити у нас. Вдигането на лихвите е опит на Европа да се оправи с инфлацията.

Банките у нас ползват две варианти при лихвообразуването на бъдещи ипотечни заеми – трансформират методиката за изчислението на лихвите по заеми или непосредствено усилват лихвения %. За благополучие – с дребни стъпки.
-->
" Лихвените покачвания обгърнаха както заеми, по този начин и депозити, въпреки тези промени да не бяха толкоз огромни. При ипотечните заеми единствено една банка предприе промени, при депозитите - две банки, а при потребителските заеми една банка удължи периода на своя промоция. Засега ноември се обрисува с по-малко промени, само че ситуацията, в която се намираме, допуска и бъдещи такива ", разясняват от финансовия портал „ Моите пари ”. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР