Нов железен 22-метров мерителен мост е монтиран на река Джерман

...
Нов железен 22-метров мерителен мост е монтиран на река Джерман
Коментари Харесай

22-метров мерителен мост е монтиран на река Джерман в Дупница

Нов стоманен 22-метров мерителен мост е инсталиран на река Джерман в Дупница, оповестиха от районната метеорологична станция в Кюстендил. Той обаче няма да може да се употребява от пешеходци.

Новият мост се употребява единствено от екипите хидролози, които замерват водните количества и дебита на реката, вършат мониторинг на повърхностите води, ще се употребява и за система за ранно предизвестие при наводняване, съобщи БНР.

Данните се подават на басейнова дирекция, на пожарната работа и на Гражданска отбрана. Досега метеоролозите употребили станция на 300 метра под известния Наков мост, само че там изискванията за хидрометрия не са задоволително положителни.

Хидролозите мерят количествата превалявания, температурите и посоката напразно и на база на тези резултати се вършат прогнозите за времето в региона. Новият мост е необятен единствено 80 сантиметра и няма да се употребява за прекосяване. Той е затворен от двете страни. Но си е към този момент една атракция по река Джерман в този сектор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР