Нов инцидент в Червено море: Ракети преминаха над търговски кораб.

...
Нов инцидент в Червено море: Ракети преминаха над търговски кораб.
Коментари Харесай

Нов инцидент в Червено море: Ракети преминаха над търговски кораб

Нов случай в Червено море: Ракети минаха над търговски транспортен съд. Службата за морска сигурност на Англия (UKMTO) разгласи, че е получила информация за „ случай “ в морската зона на 50 морски благи югозападно от йеменското пристанище Ходейда.

Търговски транспортен съд заяви, че две ракети са минали над кораба и са се чули „ две детонации “ в далечината, съгласно службата, която разяснява, че комерсиалният транспортен съд, чието име не посочва, е незасегнат, няма ранени членове на екипажа и продължаваше по пътя си.

От своя страна Въоръжените сили на Съединени американски щати оповестиха в ранните часове на сутринта,

че са унищожили девет противокорабни балистични ракети и два дрона на хутите, откакто йеменските бунтовници изстреляха общо четири ASBM, две в Червено море и други две в Персийския залив.

Американските военни „ унищожиха девет противокорабни балистични ракети и два безпилотни летателни апарата в следени от Хусите зони “, съгласно изказване, оповестено от Командването на взаимните сили на Съединени американски щати в Близкия изток (CENTCOM).

По-рано, съгласно актуализацията на CENTCOM, оповестена посредством X  Twitter), хусите са изстреляли ракети по посока на Аденския залив и по посока на Червено море.

Йеменското въоръжено придвижване Ансар Аллах („ Поддръжници на Бога “),

по-известно с фамилното име на своите водачи, хусите, стартира в средата на ноември да подхваща офанзиви против търговски кораби в Червено море и Аденския залив в символ на „ взаимност “ към палестинците в Ивицата Газа, на фона на войната Израел/Хамас.

Атаките на бунтовниците, които управляват по-голямата част от северен Йемен, принудиха доста корабни компании да спрат корабите си в стратегически значимия район, който преди войната прехвърляше сред 12 и 15 % от международната търговия. Те също по този начин ускориха опасенията, че войната Израел/Хамас може да докара до районно експлоадиране.

Въпреки че, с цел да се опълчват на хусите, Съединени американски щати, главният съдружник на Израел, образува многонационална коалиция през декември, с цел да „ отбрани “ свободата на корабоплаването; макар че този месец Европейският съюз разположи свои лични военноморски сили, задачата „ Щитове “; и макар че американците и английските въоръжените сили неведнъж са бомбардирали позициите им на йеменска територия от януари насам, хусите – Вашингтон неотдавна ги добави още веднъж към листата на „ терористичните “ организации, който изготвя – не стопират, в противен случай, те възнамеряват да ескалират офанзивите си, с техният водач разгласи нощес, че корабите, движещи се в „ Индийския океан, към нос Добра вяра “, в този момент ще бъдат ориентирани.

 

Източник: Агенция Франс Прес, Ройтерс /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР