Нов главен изпълнителен директор застава начело на базираното у нас

...
Нов главен изпълнителен директор застава начело на базираното у нас
Коментари Харесай

Луфтханза Техник София има нов главен изпълнителен директор: За първи път българин оглавява софийското подразделение

Нов основен изпълнителен шеф застава отпред на основаното у нас поделение на международния водач при поддръжката и ремонта на самолети, самолетни съставни елементи и мотори Lufthansa Technik Group. Преслав Милчев поема позицията на основен изпълнителен шеф на " Луфтханза Техник София " от септември тази година.

Милчев стартира пътя си в " Луфтханза Техник София " още през 2008 година. Тогава е част от главния екип, управляващ развиването и разрастването въз основата на компанията у нас. Поставя основите на звеното " Планиране и инженеринг " към Lufthansa Technik Base Maintenance Division. До 2021 година заема разнообразни мениджърски позиции в базите в София и Хамбург. Преди да се завърне в " Луфтханза Техник София " при започване на месеца като основен изпълнителен шеф, Милчев прекарва последните години като шеф " Поддръжка и инженеринг " в Brussels Airlines. В живота, както и в бизнеса, неговото мото е че там където другите виждат провокации, той намира благоприятни условия.

" За тези 15 години успяхме да превърнем " Луфтханза Техник София " във водещ център за самолетни поправки за превозвачи от Европа, Близкия изток и Северна Африка. Компанията се нарежда като безапелационен водач в сферата си, а образованията ни трансфораха голям брой чиновници в експерти с необятни благоприятни условия. Като основен изпълнителен шеф се надявам да продължа развиването на компанията и да утвърдя още повече позицията на българското звено на Lufthansa Technik Group ", споделя Милчев. ​

Новият основен изпълнителен шеф на " Луфтханза Техник София " е роден през 1979 година. Завършва Езиковата гимназия " Пейо Яворов " в Силистра, по-късно се дипломира като магистър по " Авиационно инженерство " в Техническия университет в София.
 Снимка 635378
Източник:

Той е първият българин, който заема длъжността на CEO в софийското поделение на Lufthansa Technik Group. Досега отпред на компанията у нас дълги години бе Даниел Хофман. Ръководители на българското звено бяха и Торстен Раабе, Рюдигер Хьобен-Щьормер и Бернд Фрекман.

Lufthansa Technik Group стартира да оперира в България през 2007 година. Местното поделение се трансформира в основно звено, специализиращо в базово и линейно обслужване на тясно корпусни самолети от фамилията на Airbus и Boeing. У нас е основан и извънредно развъртян логистичен хъб, който оказва поддръжка, обвързвана с доставката на авиационни елементи в целия свят. Към момента в " Луфтханза Техник София " работят над 1300 души, като компанията се готви да разкрие нови позиции за авиационни механици и специалисти в логистиката и веригата на доставки у нас до края на годината.

В края на октомври " Луфтханза Техник София " ще чества своята 15-годишнина. Заявката на компанията е да продължи да оперира с отговорност и отношение както към бизнеса, по този начин и към чиновниците, осигурявайки квалификационно образование, спомагателни обществени пакети и благоприятни условия за развиване.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР