Нов доклад споделя обезпокоителната причина, поради която посещаемостта в тематичните паркове на Дисни намалява — те се превръщат в „призрачен град“

...
Най-щастливото място на Земята изглежда не е имунизирано срещу предизвикателствата
Коментари Харесай

Най-щастливото място на Земята изглежда не е имунизирано срещу предизвикателствата на екстремното време.

Според InsideTheMagic.com „посещаемостта на Disney е намаляла значително“, като някои присъстващи съобщават за въздействие върху Дисниленд и други паркове, като Disney World изглежда по-скоро като „призрачен град“, отколкото процъфтяваща туристическа дестинация.

< p>И въпреки че може да се дължи на няколко фактора, метеорологичните условия изглежда са една от най-честите нишки, свързващи тенденцията.

Какво се случва в парковете на Дисни?

Walt Disney World в Орландо, Флорида, е сниман многократно от посетители като изглеждащ много по-празен от обикновено.

Междувременно времето за чакане за превози по време на типично забързания уикенд на Четвърти юли беше много по-кратко от обикновено.

Един потребител на Reddit дори описа парковете като „безплодни“ през май.

Сред цитираните причини за спада в посещаемостта непредсказуемите метеорологични условия са често срещано обяснение.

Защо метеорологичните условия влияят на броя на гостите?
< /strong>

Ако някога сте били на ваканция на Дисни, знаете, че не е евтино. Разходите за настаняване, билети, храна, напитки и подаръци се натрупват набързо и ако сте платили предварително за някое от пътуването, може да е трудно да си върнете тези пари, ако парковете бъдат принудени да затворят — и това да не говорим за разочарованието от невъзможността да отидете.

Затварянето на паркове при екстремни метеорологични условия не е нечувано. През септември 2022 г. например ураганът Иън наложи затварянето на Disney World от 28 до 29.

В други части на света предупреждение за тайфун в Хонконг през юли принуди парка Дисниленд там да затвори.

След това помислете за въздействието на горещите вълни, които се влошават от прекомерните въглеродни емисии в резултат на ежедневната човешка дейност, да не говорим за тези, излъчвани в парковете.

Ограничени сенчести зони , дългите опашки, претъпканите паркове и цената на напитките може да откажат някои от посещението на парка през летните месеци, когато по-високите температури могат да бъдат опасни и проблемни за посетителите - особено тези с деца.

През 2017 г. облаци пепел и оранжево небе посрещнаха посетителите в Дисниленд в Калифорния след горските пожари в околностите. Въпреки че паркът не беше затворен, близките общности бяха евакуирани, сигнализирайки, че това би причинило проблеми на тези, които остават в района.

Екстремни метеорологични събития като тези вероятно ще станат по-чести поради ефектите от покачващите се температури на Земята и харченето на пари за това, което може да се окаже пропиляно пътуване, няма да се хареса на мнозина, което може да доведе до още по-рязък спад в броя на посетителите.


Какво прави Disney, за да се справи с метеорологичните проблеми в своите паркове?

Въпреки че Disney не може да направи много, когато става въпрос за времето, е правят промени за справяне с покачващите се температури.

През 2022 г. беше обявено, че Disney World ще инсталира две 75-мегаватови соларни съоръжения, които в допълнение към съществуващото слънчево производство ще захранват около 40% от годишните нужди на курорта от електроенергия .

Джеф Вале, президент на Walt Disney World Resort, каза пред ABC News (чрез „Good Morning America“): „Нашият ангажимент към околната среда надхвърля представянето на по-светло, по-устойчиво бъдеще чрез прилагане на възможността на практика за да осигурим по-щастлива и по-здрава планета за всички.“

Disney заяви, че целта им е „да постигне нулеви нетни емисии за директни операции до 2030 г.“.

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за готини новини и действителна информация, която ви улеснява да помогнете на себе си, докато помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР