Нов доклад показва скок на цените в столицата.София е класирана

...
Нов доклад показва скок на цените в столицата.София е класирана
Коментари Харесай

София е класирана на 79-о място по цени на жилища в световен мащаб

Нов отчет демонстрира скок на цените в столицата.

София е класирана на 79-о място от 150 града в международен мащаб в класацията на Knight Frank, която следи цените на жилищата. Непосредствено преди столицата ни са класирани Единбург, Прага и Дубай, заяви.

По данни на Национален статистически институт цените на жилищата в България са нарастнали с 9,4% на годишна база в края на предходната година. А към този момент издигнатите жилища у нас даже са поскъпнали с 10% по отношение на края на 2020 година

Цената на новите жилища бележи растеж от 8,4% на годишна база. Цените на парцелите в София са нарастнали с 9,1% на годишна база през третото тримесечие на предходната година.
В отчета се отбелязва, че цените на жилищата в градовете в международен мащаб се повишават с най-бързия ритъм от съвсем 18 години, написа money.bg. От 150-те града, които са  включени в показателя, 140 означават нарастване на цените 2021 година За съпоставяне през 2020 година, нарастване е имало при 122 града.

Турският град Истанбул е записал най-силен скок в цената на парцелите - цели 62% на годишна база през последното тримесечие на предходната година. В топ 3 са още турски градове - Анкара и Измир.

Столицата на южната ни съседка Гърция се подрежда на 62-ро място в класацията с годишен растеж на цените на жилищата от над 10% за интервала, столицата на Румъния - Букурещ, е сложена на 92-ро място в класацията растеж на цените на парцелите от 7,6% на годишна базa.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР