Нов доклад на Конгреса на профсъюзите казва, че повечето работници

...
Нов доклад на Конгреса на профсъюзите казва, че повечето работници
Коментари Харесай

„Лошите работодатели паркират работници на договори за нула часове с години“, казва TUC

Нов отчет на Конгреса на профсъюзите споделя, че множеството служащи с контракти за нула часове са „ заклещени “ в тях и би трябвало да бъдат неразрешени.

Проучването на TUC споделя, че стотици хиляди служащи са хванати в ниско възнаграждение и неустановеност заради безскрупулни работодатели, които „ паркират служащи на контракти за нула часове в продължение на години “. TUC откри, че двама от всеки трима чиновници на контракт с нула часове са работили с сегашния си шеф повече от една година, до момента в който всеки осми е работил с работодателя си повече от 10 години.

Само 7% от нула часове служащите са били при сегашния си шеф за по-малко от три месеца. Последните данни демонстрират, че има 1,15 милиона души на тези контракти.

Чернокожите и етническите дами от малцинствата са съвсем три пъти по-склонни да бъдат на контракти за нула часове, в сравнение с белите мъже, се споделя в отчета. Генералният секретар на TUC Пол Новак сподели: „ Всеки би трябвало да бъде третиран заслужено на работното...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР