Нов ден, нов важен пробив на конзолната хакерска сцена, този

...
Нов ден, нов важен пробив на конзолната хакерска сцена, този
Коментари Харесай

Nintendo Switch: Хакери получиха достъп до Tegra 210 буутрома и защо това е важно

Нов ден, нов значим пробив на конзолната хакерска сцена, този път за Nintendo Switch.

Хакерът SciresM и неговият Team Reswitched оповестиха, че са съумели да получат достъп до така наречен буутром на Tegra 210 – SoC платката, която зарежда новата подпора.

Засега те не бързат да споделят файловете, получени по този метод, само че стъпката е основна за процеса по назад инженерство що се отнася до процеса, по който започва системата. По този метод ще продължи на още едно равнище търсенето на уязвимости в отбраната на Nintendo.

Откриването на бъг в буут процеса, който може да се експлоатира, на процедура значи цялостен надзор върху устройството и опцията за инсталирането на къстъм фърмуер. Освен това, сходна пробойна е извънредно сложна за пачване от страна на Nintendo, най-малко без хардуерна проверка.

Процесът по назад инженерство е муден и сложен и няма гаранция, че бъг в чипа на Nvidia ще бъде открит. Дори и това да стане, отново няма гаранция, че ще се употребява обществено. Хакерите от Reswitched работят на подпора с фърмуер 3.0, тъй че това би трябвало да бъде и вашият таван, в случай че решите да се пазите от ъпдейти.

Предполага се, че хакерите са си помогнали с дъмпване на буутрома на Nvidia Shield, която същто употребява Tegra 210.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР