Нов държавен орган ще контролира и прави политики за повишаване

...
Нов държавен орган ще контролира и прави политики за повишаване
Коментари Харесай

Нов държавен орган ще контролира сигурността на пътя

Нов държавен орган ще управлява и прави политики за повишение сигурността на пътя. Той ще включва в себе си всички служби, виновни за сигурността по пътищата на страната.

Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев след следващото заседание при премиера на тематика пътна сигурност и след трагичната злополука, взела 17 жертви край Своге, съобщи БГНЕС.

Дончев заяви, че с представители на Института за пътна сигурност са дискутирали по какъв метод е редно да се промени целия корпус на държавно ръководство по тематиката пътна сигурност. Всички сме на едно мнение, че смяна би трябвало да има, съобщи вицепремиерът.

Всички служби и функционалности, които имат отношение по тематиката – в Министерство на вътрешните работи, АПИ, районното министерство и други ведомства, в това число МОН, да се консолидират в една конструкция, която има директни отговорности в политиката за пътна сигурност, разясни Дончев.

Вицепремиерът направи уточнението, че основаването на сходна конструкция не значи извеждане на в този момент съществуващите. " КАТ си остава в Министерство на вътрешните работи ”, сподели той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР