Нов баскетболен проект, който ще се стреми да изгради следващите

...
Нов баскетболен проект, който ще се стреми да изгради следващите
Коментари Харесай

Сашо Везенков подкрепи нов баскетболен проект

Нов баскетболен план, който ще се стреми да построи идващите звезди на България, започва в София и бе подсилен от най-хубавия български баскетболист Александър Везенков. Проектът Sofia Eagles е част от ESG тактиката (за отчитане на eкологичните, обществените и управническите фактори) на българската логистична компания EuroSpeed.

„ Основаната ни цел е разпространение на баскетбола в България измежду най-малките, ангажиране на повече спортуващи деца и несъмнено създаване на идващите звезди в този спорт. Ние имаме вяра, че всяка една сполучлива компания в България би трябвало да е интензивно ангажирана с локалната си общественост. Изключително сме щастливи, че най-голямата ни звезда сега Александър Везенков застана зад плана и имаме неговата поддръжка на всяко едно равнище “, разяснява Николай Рашков, действен шеф на EuroSpeed.

Структурата на клуба е построена по модел на водещи тимове в Европа, като новаторската стратегия за работа с подрастващи е хибриден модел на две от най-хубавите школи на континента. Екипът е воден от треньори със забележителен опит в работата с млади играчи, ученици на програмата на Еввропейската баскетболна федерация - FIBA Europe Coaching Certificate (FECC).

Отборът разполага с 6 закрити мултифункционални стадиони, ситуирани в две спортни бази. Всяко игрище е с по 6 коша и настилка с най-голям интернационален стандарт за качество.

Екипировката на тима е обезпечена от GSA, формален сътрудник на тимовете от баскетболната Евролига Олимпиакос и Жалгирис. Компанията специализира в производството на висококачествени спортни облекла, напълно създадени в Европа и с най-малък въглероден отпечатък от активността си. Освен водач в баскетболната екипировка, GSA e компания с ясно декларирана позиция за доближи на напълно нулеви нездравословни излъчвания.

„ Нашата задача е цялостна подготовка на младите играчи, която да даде опция за оптимално развиване на самостоятелните качества на всеки. Целта ни е идващите няколко години Sofia Eagles да селектира и развие играчи от България, които да станат част от националните селекции при подрастващите, както и най-силните баскетболни шампионати “, съобщи Христо Ценов, състезателен шеф на плана.

Автомобилният брант Volkswagen, дълготраен бизнес сътрудник на компанията, също поддържа начинанието. „ Ние имаме вяра, че няма смисъл от триумфа и не сме същински огромни, в случай че не оказваме ползотворна смяна на средата и на обществото ни. Щастливи сме, че споделяме идентични полезности с хората и фирмите, с които работим и можем дружно да осъществяваме стойностни планове. Привилегия и отговорност за Volkswagen е да поддържа идея, която предизвиква спорта при децата от най-ранна възраст “, сподели бранд мениджърът на Volkswagen за България Нестор Несторов и добави: „ Децата би трябвало да бъдат насърчавани и вдъхновявани, с цел да пораснат уверени в себе си, само че и да схващат силата на тима и дисциплината. Вярваме, че екипен спорт като баскетбола може да им даде това. “
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР