Нов антиправителствен протест в Кишинев днес предизвика опасения за продължаване

...
Нов антиправителствен протест в Кишинев днес предизвика опасения за продължаване
Коментари Харесай

Протест срещу властта в Кишинев, демонстрантите скандираха Долу Мая Санду

Нов антиправителствен митинг в Кишинев през днешния ден провокира опасения за продължение на вълненията, откакто хиляди души излязоха по улиците на молдовската столица, съобщи Асошиейтед прес.

Демонстрантите издигнаха претенции към новото прозападно държавно управление на президента Мая Санду да субсидира напълно зимните сметки за електрическа енергия на жителите и да не въвлича страната във война, заяви Българска телеграфна агенция.

Днешният митинг в Кишинев беше по самодейност на организация, наричаща се " Движение за народа " и подкрепяна от молдовската партия " Шор ", която е проруски настроена и има 6 депутатски места в 101-членния парламент на страната.

Демонстрантите развяваха молдовски флагове и надуваха автомобилни клаксони. Мнозина издигнаха апели президентът на страната да подаде оставка.

" Долу Мая Санду! Долу диктатурата! ", скандираха те.

Десетки рейсове бяха докарали стачкуващи от цялата страна, предизвиквайки краткотрайни тапи.

 Снимка: БТА

В Кишинев имаше засилено полицейско наличие. Стотици молдовски служители на реда ревизираха транспортните средства, влизащи в столицата.

 Снимка: БТА

Това е втората антиправителствена проява в Кишинев за последните две седмици.

Протестът бе извършен на фона на все по-нарастващата угриженост от опитите да бъде дестабилизирана Молдова, която граничи с Украйна, отбелязва АП.

 Снимка: БТА

Недоволството в Кишинев и вълненията против формалната власт идват и на фона на напрежението в Приднестровието, където и двете страни - и съветската, и украинската, взаимно се упрекват в подготовка на провокация.

 Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР