Нотариусите, които изповядват сделки за покупко-продажба на автомобили вече ще

...
Нотариусите, които изповядват сделки за покупко-продажба на автомобили вече ще
Коментари Харесай

Нотариусите ще обменят автоматично данни за ППС

Нотариусите, които изповядват покупко-продажби за покупко-продажба на коли към този момент ще обменят данни автоматизирано, излиза наяве от новите правила за регистрация на пътни транспортни средства (ППС), които влязоха в действие от 27 декември 2017 година За задачата ще бъде построена връзка сред нотариусите и системата на “Пътна полиция”. От Групово дело “Национална полиция” прецизираха, че все още Министерство на вътрешните работи и Нотариалната камара към този момент работят по техническата съгласуваност на системите, само че осъществяването на тестванията и настройките на системите изисква софтуерно време.

 1

Освен свързаността на системите, измененията имат още два значими аспекта. Първият касае продавачите на ППС. Те към този момент няма да бъдат длъжни да показват пред „ Пътната полиция " контракта за покупко-продажба. Казано на известен език – „ отписването “ на колите им ще е обвързване на нотариусите, пред които се изповядва договорката. Вторият значим миг е за купувачите. Тяхно обвързване е регистрацията на закупено ППС да се извърши в период от един месец.

Новите правила важат както за регистрирани у нас ППС, по този начин и за закупени от чужбина. Важно за купувача е да знае също по този начин, че в случай че не извърши задължението си по регистрация на закупеното от него пътно транспортно средство до два месеца, тогава регистрацията предстои на автоматизирано преустановяване.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР