Носовото колело на пътнически самолет Boeing 757 на Delta Air

...
Носовото колело на пътнически самолет Boeing 757 на Delta Air
Коментари Харесай

Самолет Boeing 757 на Delta Air Lines изгуби колело по време на излитане

Носовото колело на пътнически аероплан Boeing 757 на Delta Air Lines се е откъснало и се е търкулнало, до момента в който самолетът се е подготвял за политане през уикенда от интернационалното летище в Атланта, съгласно самолетната компания и регулаторните органи, съобщи The EconomicTimes .

В уведомление на FAA се показва, че самолетът се е подреждал и е чакал за политане на интернационалното летище " Хартсфийлд-Джаксън ", когато " носовото колело се е откъснало и се е търкулнало надолу по хълма ".

" Имаме проблем ", оповестява водачът на контрола на въздушното придвижване, откакто екипажът на другия аероплан го предизвести, че едно от двете колела в предната част на самолета е паднало

Никой не е потърпевш при случая, който се проверява. 

Самолетът, който трябваше да лети до Богота, е изтеглен за ремонт и към този момент е употребен на идващия ден.

Boeing е под все по-голямо внимание от страна на регулаторите и обществеността, откакто част от фюзелажа на 737 MAX 9 на компанията Alaska Airlines падна на 5 януари. Никой не беше ранен и при този случай, само че FAA спря 171 самолета MAX 9 след случая.

Говорител на Boeing насочи всички въпроси по отношение на новия случай към Delta, отбелязвайки, че производството на аероплан 757 е спряно през 2004 година и че последният е доставен през 2005 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР