Носителят на „Златна палма”, четири награди „Оскар“ и стотици отличия

...
Носителят на „Златна палма”, четири награди „Оскар“ и стотици отличия
Коментари Харесай

Паразит откри София Филм Фест

Носителят на „ Златна палма”, четири награди „ Оскар “ и стотици оценки от целия свят откри специфичното лятно издание на фестивала София Филм Фест. Фестът се завръща, с цел да зарадва многочислените си фенове. СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ЛЯТО ще се организира ОНЛАЙН в цяла България, в платформи навън и с прожекции в Дома на киното в София, написа actualno.com.

Официалното разкриване на СФФ ЛЯТО бе на 25 юни, в Платформа А6 на НДК с българската премиера на кино лентата „ Паразит “ на режисьора Понг Чун Хо. На церемонията бе връчена Наградата на София на Столична община на художника, аниматора, режисьора, продуцента, сценографа Анри Кулев за неговия принос към изкуството на киното.

Седмият пълнометражен филм на Понг Джун Хо „ ПАРАЗИТ” („ Parasite / Gisaengchung”) удиви света и справедливо получи „ Оскар “ за най-хубав филм – това е първата неанглоезична творба, отличена с тази най-желана премия в света на киното. От шестте му номинации за „ Оскар “ се материализираха още три – за най-хубав режисьор, най-хубав интернационален филм и най-хубав автентичен сюжет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР