Носителят на сребърните медали за Купата на България за 2023

...
Носителят на сребърните медали за Купата на България за 2023
Коментари Харесай

ЦСКА надви шампиона Балкан в Ботевград

Носителят на сребърните медали за Купата на България за 2023 година ЦСКА победи първенеца Балкан с 90:79 (23:24, 19:16, 20:9, 28:30) като посетител в Ботевград в първата среща от полуфиналната серия сред двата отбора в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и поведе с 1:0 триумфа.

Втората среща ще се организира още веднъж в „ Арена Ботевград “ на 14 май, неделя.

Играе се до три победи от пет вероятни мача, като третият е плануван за 17 май, сряда в София, а при нужда от четвърти и пети, то те ще се състоят надлежно на 19 май в София и на 22 май в Ботевград.

„ Червените “ надвиха след по-силна трета част, след която поведоха с 62:49.

Преди това двата състава направиха доста оспорвано първо полувреме, като Балкан имаше точка задатък след 10 минути игра, а на почивката ЦСКА водеше с 42:40.

В третата четвърт обаче домакините означиха единствено 9 точки против 20 за съперника и не съумяха да наваксат изоставането си до края на мача.

Гостите бяха по-ефективни при стрелбата и въпреки да направиха повече неточности, играха по-комбинативно.

Най-голямата разлика доближи 15 точки в интерес на ЦСКА при започване на четвъртата част, когато след панер на Андрей Иванов резултатът стана 66:51 при оставащи близо 9 минути.

Ботевградчани се приближиха на 5 точки при 79:84 след тройка на Павлин Иванов 52 секунди преди края, само че „ алените “ не разрешиха да се стигне до поврат.

Таменанг Чо бе най-полезен за ЦСКА с 24 точки, 5 битки и 5 асистенции, Мартин Сотиров и Андрей Иванов вкараха по 15 точки и прибавиха надлежно 3 и 7 битки. Брандън Йънг се включи с 11 точки, 2 битки и 9 асистенции, а Драган Зекович не взе присъединяване в срещата.

Мануел Суарес приключи с 23 точки, 9 битки и 3 асистенции за Балкан, а Павлин Иванов се регистрира с 16 точки, 2 битки и 5 асистенции.

В другата полуфинална двойка един против различен се изправят Рилски състезател и Балкан, които на следващия ден ще изиграят първия мач между тях в Самоков.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР