Носителят на Оскар режисьор Пон Джун Хо води призиви за

...
Носителят на Оскар режисьор Пон Джун Хо води призиви за
Коментари Харесай

Режисьорът на Паразит и актьори протестират заради смъртта на техен колега

Носителят на Оскар режисьор Пон Джун Хо води апели за следствие на полицейския проверяващ развой след гибелта на артиста Лий Сун Кюн

Група южнокорейски актьори, в това число филмовият режисьор Пон Джун Хо, приканиха за следствие на събитията към гибелта на артист Лий Сун Кюн.

Лий, който изигра основна роля в наградения с Оскар филм на Пон „ Паразит “, умря предишния месец при явно самоубийство на 48-годишна възраст.

По това време артистът е бил разследван за хипотетична приложимост на опиати и съгласно известията е бил разпитван от полицията в продължение на 19 часа през уикенда преди гибелта си.

На конференция, извършена в петък в Сеул от новосформираната Асоциация за взаимност на културните актьори, редица авторитетни фигури в развлекателната промишленост на Южна Корея приканиха за следствие на метода, по който полицията и медиите са се отнесли към гибелта му, с цел да се предотвратят по-нататъшно такива нещастия.

Безпрецедентната демонстрация на единение и рецензия е необичайност в развлекателната сцена на Южна Корея, в която звездите постоянно се оказват на милостта на безпардонния публичен надзор. Дори дребни неверни стъпки рискуват да унищожат кариера с малко място за възобновяване или завръщане.

Значителен брой южнокорейски звезди, по-специално поп звезди и артисти, се самоубиха през последните години, в това число Moonbin, Haesoo и Jonghyun.

„ Настояваме за задълбочено следствие от страна на управляващите, с цел да се откри дали е имало някакви пропуски в процеса на полицейско следствие “, сподели Пон, настоявайки за следствие на евентуални приключвания на информация в пресата по време на следствието на Лий, което видя безмилостно медийно излагане в праймтайм без защитни ограничения.



Пон Джун Хо приказва по време на конференция, с цел да призове за отбрана на артистите и следствие на гибелта на артиста Лий Сун Кюн. Снимка: Ким Хонг Джи

Лий сподели, че е бил подведен да вземе опиатите и предишния петък Столичната полицейска организация в Инчеон препрати две дами към прокуратурата за по-нататъшно следствие и евентуално обвиняване по обвинявания в изнудване за 350 милиона южнокорейски вона.

В петък артистът и текстописец Юн Джонг Шин попита дали медийното отразяване на починалия артист е направено с същински публичен интерес за отбрана на правото на обществото да знае.

„ Беше ли целесъобразно предубеденото отразяване, наблягащо на персоналния живот на обещано лице само заради статута му на обществена фигура в развлекателната промишленост. Имало ли е отправени непозволени претенции към полицията за слагане на умрелия във фотолинията заради статута им на обществена фигура в развлекателната промишленост “, попита той.

Лий изиска последният му полицейски разпит да бъде затворен за пресата, само че настояването беше отказано. Когато дойде в полицейския сектор в Инчеон за разпит, той беше показан пред медиите, които разгласиха материали за хипотетичната му приложимост на опиати, които съдържаха детайлности, несвързани с следствието.

След гибелта му някои медии изтекоха с детайлности за хипотетичната му самоубийствена записка, макар съпротивата на фамилията на Лий.

Групата актьори прикани всички медии, в това число националната телевизия KBS, да изтрият публикации, които съгласно тях не съставляват отговорно отразяване, и прикани държавното управление и Народното събрание да прегледат настоящите закони, защитаващи „ човешките права на артистите “.



Южнокорейският артист Лий Сун Кюн идва в полицейски сектор в Инчеон за полицейски разпит на 23 декември. Снимка: Yonhap

Актьорите Choi Deok-moon и Kim Eui-sung, както и представители на културни и художествени организации, в това число авторитетния интернационален кино фестивал в Пусан и Гилдията на режисьорите на Корея, също бяха измежду групата, която приказва в петък.

След като администрацията на президента Юн Сок Йол стартира репресиите си против опиатите след събитията и злополуката през 2022 година в Itaewon – когато доста хора са упрекнати в хипотетична приложимост на опиати – видимо огромен брой южнокорейски звезди бяха в светлината на прожекторите за хипотетична противозаконна приложимост на опиати.

Източник: The Guardian

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР